TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Biografiile secrete ale spionilor. Viaţa personală a agenţilor

Alexandru Popescu
Colecții/Serii: Istorie - Cetatea de scaun
Unul din subiectele cel mai adesea trecute sub tăcere, ocultate sau manipulate ale „biografiei secrete” a spionilor a fost  acela...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-606-537-240-5
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Biografiile secrete ale spionilor. Viaţa personală a agenţilor

MAI MULTE DESPRE CARTE

Unul din subiectele cel mai adesea trecute sub tăcere, ocultate sau manipulate ale „biografiei secrete” a spionilor a fost  acela referitor la mediul social şi profesional din care proveneau. Situaţia se explică prin faptul că serviciile/agenţiile de informaţii, dar şi înşişi agenţii, doreau „să o rupă cu totul cu trecutul,” deci cu originea lor, ceea ce diminua şansele identificării, găsirii „punctelor slabe” pe care le puteau prezenta, astfel sporind posibilitatea anihilării lor.

Una din metodele preferate ale serviciilor de spionaj era crearea unei „legende”, deci a „fabricării” unei noi identităţi a agenţilor, care mergea până la ruperea oricăror legături cu mediul social sau familial din care proveneau. Uneori asemenea „legende” au făcut ca  originea unor spioni să nu mai poată fi identificată,  unii devenind „eroi necunoscuţi” , cărora nici investigaţiile actuale nu le mai pot descifra originea şi existenţa reală.

Oricum, aducerea în discuţie a originii spionilor dă adesea posibilitatea identificării motivaţiei care i-a făcut să îmbrăţişeze această a doua profesiune ca vechime, cum s-a spus. De asemenea, o investigaţie socio-istorică a mediului originar al spionilor (din păcate prea puţin avută în vedere) poate elucida unele trăsături ale personalităţii, „stilului” lor şi chiar a „luminării” unor episoade controversate ale istoriei activităţilor informative.

Autor: Alexandru Popescu
Prefaţator: Ion Bulei
Data apariției: 2014
Pagini: 372
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
spionaj, istorie contemporană, mister, servicii secrete, legende, investigaţii
  • Ion Bulei - Prefaţator
    Cercetător (1971-1990), profesor la Facultatea de Istorie a Universităţii Bucureşti (din 1993), diplomat (ataşat cultural la Roma, 1990‑1993, director al Institutului Cultural Român de la Veneţia, 1997‑2003), director ISPRI al Academiei Române (2003‑2011), autor a 19 cărţi şi a peste 200 de studii şi articole. Premiul „Nicolae Iorga” al Academiei Române (1987), Premiul Uniunii Scriitorilor (1993; 2006), Premiul...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus