TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Gandhi. Şi India va fi liberă!

José Frèches
Colecții/Serii: Roman istoric. Allfa
Un bărbat fragil, înfășurat în khadi, zâmbește mulțimii. Frații săi indieni au venit să-l aclame, pe el, cel care le-a...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-724-238-9
Dimensiuni: 11x18 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Gandhi. Şi India va fi liberă!

MAI MULTE DESPRE CARTE

Un bărbat fragil, înfășurat în khadi, zâmbește mulțimii. Frații săi indieni au venit să-l aclame, pe el, cel care le-a promis să îngenuncheze Imperiul Britanic prin nonviolență. Destinul unui întreg popor este în mâinile lui. Mahatma Gandhi este pe cale să intre în istorie.

Viața sa a fost o îndelungată luptă, pe care José Frèches o evocă în această frescă vie și pătrunzătoare în două volume: primul-Sunt un soldat al păcii, iar al doilea-Și India va fi liberă!

De la copilul timid, la adolescentul căsătorit prea devreme și, mai târziu, la tânărul revoltat de ticăloșia segregării rasiale, Mohandas Gandhi a fost însoțit de o imensă sete de adevăr și dreptate. Atunci când s-a decis să lupte împotriva tuturor discriminărilor, înarmat de forța spiritului și de voință, a devenit un veritabil soldat al libertății.
Volumul al doilea acoperă perioadă dintre 1915, anul întoarcerii lui Gandhi în India, și 1948, anul morții sale. Cititorul îl va însoți în numeroasele sale călătorii, în regiunile cele mai sărace, pentru a predica nonviolența, dragostea față de viitor și toleranță. Gandhi va fi arestat, va suferi de foame, va evada din închisoare și va fi asasinat pe 30 ianuarie 1948.

Data apariției: aprilie 2010
Editura: Allfa
Pagini: 432
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
non-fiction, biografii, Gandhi, India, Imperiul Britanic, non-violenţă, mahatma, luptă pentru pace
  • José Frèches - Autor
    José Frèches (n. 1950), fost custode la Muzeul Guimet şi romancier pasionat de China antică, a cucerit marele public, cunoscând un succes imens cu seriile sale româneşti traduse în peste douăzeci de limbi. De acelaşi autor, la Editura ALLFA au apărut: Împărăteasa mătăsii, 2005 (vol. 1, Acoperişul lumii; vol. II, Ochii lui Buddha; vol. III, Uzurpatoarea); Discul de jad, 2007 (vol. I, Caii cereşti; vol. II,...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinia cititorilor