TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Ernesto Che Guevara LI-CAB-ERNECG-17-N-001
Ernesto Che Guevara
Vezi
galerie

Ernesto Che Guevara

de Carlo Batà

Titlu apărut în colecția Bestseller | Litera la Litera

Id: #217237

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Irlandez pe linie paternă și basc pe linie maternă, argentinialul Ernesto Guevara a fost cetățean de prim rang al Cubei. În urma unui scurtcircuit mediatic, a devenit icoana mișcării contestatare studențești, simbolul unei generații fascinate de frumusețea și de curajul său, erou romantic și martir creștin. Nu mai contează dacă era într-adevăr bun, un „sfânt laic” cum fusese numit, sau dacă mâinile îi erau pline de sânge, consecința inevitabilă a atâtor bătălii în care nu sufereau și nu mureau doar „cei răi”. Era onest, simpatic, cult, exaltat, imposibil de ținut în frâu.

 

Îndrăzneț până la autodistrugere, nebun și sinucigaș, generos, fără să-i pese de sine, el însuși primul îndrăgostit de legenda sa de erou. Reprezenta inocența celui care crede într-o lume mai bună și hotărârea celui care are convingerea că poate construi această lume cu propriile mâini și cu armele. Imaginea lui Guevara a funcționat ambivalent: erou simbol al luptătorilor din gherila urbană, dar și al adepților nonviolenței, înarmați doar cu chitare. Tată fugar a cinci copii, soț a două soții aflat mereu departe, mare jucător de șah. Ignorant înrăit al naturii umane, spunea: „Tot ce există va fi împărțit tuturor, nimeni nu va primi mai mult decât ceilalți. Afectuos cu copiii, spunea: „Singurii privilegiați în Cuba vor fi copiii”. Și nu și-a încălcat niciodată promisiunile, și dansa tango, și avea drept hobby fotografia.

 

Cele 84 de fotografi alb-negru care însoțesc textul documentează în imagini sugestive epoca și viața celui căruia i se spune, simplu și afectuos, Che.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Carlo Batà

Traducător: Geanina Tivdă

Data apariției: 2017

Titlu original: Ernesto Che Guevara

ISBN: 978-606-33-1539-8

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 192

Limbă: Română

Dimensiuni: 14x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Litera

Teme: comunism, dictatură, libertate, curiozitate

 

Din blogul Cartepedia

Romeo Aurelian Ilie Romeo Aurelian Ilie

,,Poate una dintre cele mai populare figuri din istoria secolului XX este revoluționarul argentinian Ernesto Che Guevara. El a devenit foarte rapid un idol sau un simbol pentru generații întregi de tine......“

citește mai mult