TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Umbre în vie. Conspirația menită să distrugă cel mai rafinat vin din lume. Adevărata poveste PU-MAP-UNVCMS-15-N-001
Umbre în vie. Conspirația menită să distrugă cel mai rafinat vin din lume. Adevărata poveste
Vezi
galerie

Umbre în vie. Conspirația menită să distrugă cel mai rafinat vin din lume. Adevărata poveste

de Maximilian Potter

Titlu apărut în colecția Narator la Publica

Id: #234395

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

În ianuarie 2010, Aubert de Villaine, celebrul proprietar al Domeniului de la Romanée-Conti – o mică podgorie din Burgundia, care produce cel mai rafinat și mai scump vin din lume – a primit o scrisoare anonimă prin care era amenințat cu distrugerea prețioasei sale vițe dacă nu consimțea să plătească un milion de euro. Inițial, Monsieur de Villaine a crezut că la mijloc nu era decât o glumă proastă, acest gen de infracțiune fiind comparabil cu crima în lumea vinurilor de top. Complotul a fost însă pus în practică, având să cutremure legendara regiune. 

Povestea sinistră descoperită de jurnalistul Vanity Fair, Maximillian Potter, a culminat cu un flagrant pus la cale de câțiva detectivi iscusiți de la Paris, cu sinuciderea suspectului principal și cu investigația plină de dramatism a unui caz care a încercat să destabilizeze cultura profund tradiționalistă a celui mai bun vin din lume. 

Umbre în vie este o poveste de neuitat, care ne poartă într-o lume fermecătoare, plină de personaje fascinante, cu o cultură locală pătrunsă de o istorie încâlcită, bântuită de excese, dar și de bucuria de a trăi, precum și de o atenție reverențioasă față de pământurile care îi dau viață. 

extinde
 

Detalii produs

Autor: Maximilian Potter

Traducător: Irina Cristescu

Data apariției: august 2015

Titlu original: Shadows in the Vineyard: The True Story of the Plot to Poison the World's Greatest Wine

ISBN: 978-606-722-049-0

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 328

Dimensiuni: 13x20 cm

Limbă: Română

Hârtie: 80g/m

Editura: Publica

 

Opinii editoriale

„Un mister captivant şi cât se poate de real, precum şi un portret intim al unuia dintre cei mai mari producători de vin din lume, în lupta sa cu persoana care s-a încumetat să încerce să distrugă cinci secole de perfecţiune. Maximillian Potter a fost dintotdeauna un reporter excelent; acum, el ne zugrăveşte povestea fascinantă a legendarei vii franceze, Romanée-Conti.”

Michael Hainey, autorul cărții „After Visiting Friends”

„Această poveste fascinantă, în care binele învinge, ne face să apreciem înnoit regiunea Côte d'Or, oamenii de acolo şi pasiunea care insuflă caracter unui vin incredibil.”

Eric Ripert, bucătar-şef şi co-proprietar al restaurantului Le Bernardin, autorul cărții „Avec Eric”

„Un infractor ascuns în bârlogul său apasă pe butonul lanternei sale, iar cititorul este absorbit instantaneu de poveste. Umbre în vie este o operă de non-ficţiune care te ţine cu răsuflarea tăiată de la început şi până la sfârşit. Este plină de răsturnări de situaţie bizare şi de personaje unice. Când crezi că te-ai prins de ce va urma, faptele din pagina următoare îţi demonstrează că te-ai înşelat.”

Christopher McDougall, autorul cărții „Born to Run”