TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Scrisori din New Orleans

Andrei Codrescu
Colecții/Serii: Ego. Publicistică
Publicate in Dilema si Dilema veche, concomitent cu alte citeva saptaminale din Statele Unite, Scrisorile din New Orleans sint o colectie de tablete...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 973-46-0207-1
Dimensiuni: 12x18,5 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Publicate in Dilema si Dilema veche, concomitent cu alte citeva saptaminale din Statele Unite, Scrisorile din New Orleans sint o colectie de tablete din viata americana, anecdotice si satirice, cu portrete de personaje excentrice si relatari ale unor experiente personale. Ele surprind „epoca de aur” a boemei orasului, dar si caderea, brutal provocata de uraganul Katrina.

Cuprins extins:
A disparut zeul New Orleans-ului!
Bunavestire a puritanilor
Testoasa si iepurele
Amintirile despre viitor ale regelui
Maestrul haiku-ului din New Orleans
Craciunul fara miracol si Visul American
Sfirsitul lui Jim Monaghan
proprietar de bar din New Orleans
Casanova si Bin Laden: doua modele
11/9: o retrospectiva
Soarecele cu urechi fosforescente
Ciinele cu un cip in ceafa
Dragostea e oarba
Intoarcerea lui Henry James
Un neworleansian la Londra
Memoriile Dianei Di Prima
Moroiul din masinarie & diavolul din biblioteca
Jurnalul lui Mihail Sebastian
Stalin prefacut in rechin
Pocainta Papei
Tine Sabatul!
Iconografia Gheenei si vinovatia noastra
Dupa potop: Scrisoare catre America
Autor: Andrei Codrescu
Traducător: Ioana Avădani
Data apariției: 2006
Editura: Polirom
Pagini: 296
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
articole de presă, editoriale, corespondenţă, dialoguri, satiră, societate americană, personaje excentrice, uraganul Katrina
 • Ioana Avădani
  Traducător
  Andrei Codrescu - Autor
  Poet, prozator, eseist, scenarist, publicist. Andrei Codrescu s-a nascut la 20 decembrie 1946 in Sibiu. In 1966 a emigrat in SUA, devenind cetatean american in 1981. A fost librar in New York, apoi scriitor profesionist, publicist, editor, comentator de radio si televiziune, profesor de limba si literatura engleza la John Hopkins University din Baltimore (1977 - 1984) si la Louisiana State University din Baton Rouge (din 1984). Este fondatorul si editorul...
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile
 • Andrei Codrescu
  Autor
  Ioana Avădani Ioana Avădani - Traducător
  Ioana Avădani – aşa cum o caracterizează Ambasada SUA în România, este o româncă remarcabilă. După o experienţă de şase ani în presă (şef al biroului de ştiri externe la Mediafax, editor general al Ştirilor...
  AFLĂ MAI MULTE

Opinii Editoriale

noiembrie 2006, Orizont - Patricia Dumescu
"Recitind eseistica lui Andrei Codrescu am descoperit o noua voce printre rinduri: vocea povestita ului Andrei Codrescu. In ea se pastreaza savoarea orasului New Orleans. Astfel excentricitatea va fi intotdeauna perceputa ca un dat natural, iar traditionalismul va fj analizat mai degraba cu scepticism. Incisiv in ceea ce priveste societatea americana, extrem de critic, dar si obiectiv, cind vine vorba de republicani, revoltat in fata excesului tehnologic si nostalgic dupa adevaratele Valori umane, Andrei Codrescu redefmeste notiunea de publicistica si datorita identitatii sale neworleansiene. In spatele frazei scrise se ascunde spontaneitatea limbajului rostit, naturaletea discursului desfasurat intre prieteni la o portie de gumbo. Cititorului nu-i ramine decit sa savureze cuvintele povestilor, alaturi de o cafea si o tigara buna."
6 iulie 2006, 24-FUN - Ioan T. Morar
"Ma bucur ca Andrei Codrescu, un scriitor foarte cunoscut in America incepe sa fie cunoscut si la noi. Daca cititi Dilema veche, stiti ca are o rubrica acolo, Scrisori din New Orleans, oras in care traieste comentatorul de radio, poetul, romancierul si profesorul universitar Andrei Codrescu. Editura Polirom ne pune acum la dispozitie un volum in care sint adunate scrisorile lui Codrescu. Veti (re)descoperi un observator al vietii americane cum rar se mai gaseste, un excelent umorist dar si un ginditor profund care, cu talent, incearca sa puna diagnostice diverselor parti ale lumii prin care se misca."
4 aprilie 2006, revista 22 - Tania Radu
"Ce scrie Codrescu are ceva strain de pattern-urilor noastre, fiindca tine de normalitate. Are insa efectul unei cupe de sampanie: mii de bule refresisante, o ventilare placuta a mintii, o activare intineritoare a afectelor, o privire calda asupra vietii, care nu e deloc ceva fara cusur, ci ceva posibil, ceva cu oameni, eventual chiar cu noi insine, ceva despre libertatea de a fi ciudat, patimas, furios, cirtitor, liric. Tabletele lui respira doar regula de bun-simt a sansei de identificare: cititorul (si ascultatorul) lui american trebuie sa se poata recunoaste in temele alese, ar fi bine sa gaseasca in ele rezolvari inteligibile de pozitionare culturala fata de dizarmoniile pe care le ofera realitatea. Nelinistile scriitorului sint deopotriva si ale omului de rind: defectele sistemului politic, maniile societatii unui super welfare state, melancolia vietii boeme intr-o lume aproape trecuta pe pilot automat, pe scurt, toate aceste biruri platite de omul modern bunastarii sale crescinde."
21 iulie 2006, România literară - Sorin Lavric
"Putini gazetari au scris atit de dur despre administratia Bush asa cum o face Andrei Codrescu in paginile acestei carti. Si putini au reusit ca, prin prim-planurile decupate din substanta lumii americane, sa surprinda germenii incipienti ai unei noi civilizatii, o civilizatie americana despre care nu ne putem face o reprezentare vaga, si asta numai printr-un efort de imaginatie iesit din comun. O lume in care bibliotecile vor avea mai multe calculatoare decit carti, o lume in care implanturile, microcipurile si tehnica cibernetica vor face pretutindeni legea, iar combustibilii fosili vor fi inlocuiti cu surse energetice de care deocamdata nu avem nici o idee. Intr-o asemenea lume, poezia nu va mai exista, iar robotul nostru telefonic va vorbi mai inteligent decit noi insine. Inteligenta, sarcasm, scepticism si fler psihologic, acestea sint trasaturile precumpanitoare ce razbat din Scrisorile din New Orleans ale lui Andrei Codrescu."
Andrei Codrescu
"Am luat temperatura Americii si i-am masurat alte semne de viata timp de patruzeci de ani. M-am imaginat diagnostician, dar nu chirurg. Din cind in cind, diagnozele mi-au fost atacate furios de dusmanii (imi place sa cred) ai bunului-simt.”

Opinia cititorilor