TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Partea nevăzută decide totul HU-HOP-PARNDT-19-N-001
Vezi
galerie

Partea nevăzută decide totul

de Horia-Roman Patapievici

Titlu apărut în colecția Humanitas Clasic la Humanitas

Id: #201156

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

„Tot sensul vieții noastre poate fi gândit ca o aducere la vizibilitate, prin felul nostru de a vedea, a părții de nevăzut din lume şi din fiecare.
Fiecare dintre eseurile cuprinse în acest volum pune în lumină sau celebrează o formă de nevăzut. Nu este nevăzutul suprasensibil ori extrasenzorial. Nu e nimic mistic în nevăzutul de care vorbesc și nimic mistagogic în felul în care îl invoc. Nevăzutul nu e o opțiune. Nevăzutul este aici, lângă noi, în noi, ca un dat inconturnabil al lumii și al naturii noastre. Suntem în el predați lui cu totul, așa cum suntem predați apei, când ne scufundăm, ori aerului, când ne regăsim respirația.
Singularitatea condiției noastre constă în faptul că partea nevăzută, în viața noastră, decide totul, în situația în care singurele dovezi ale nevăzutului de care depindem stau în văzutul după care fugim, ori de care fugim, ori pe care îl pierdem.”

 

„La început, esenţa umanităţii europene a fost a unui om care se refugia dintr-un dezastru: gestul fondator constă în faptul că, în Eneida, eroul nu a părăsit Troia distrusă de flăcări singur, ci împreună cu esența trecutului său. Enea îl ducea în spinare pe bătrânul său tată, Anchise, care, la rândul lui, purta cu el larii și penații strămoșilor.
Această imagine a fost cifrul simbolic al Romei și, ori de câte ori s-a reinventat, a fost și cifrul simbolic al Europei.”

Horia-Roman Patapievici

extinde
 

Detalii produs

Autor: Horia-Roman Patapievici

Data apariției: februarie 2019

ISBN: 978-973-50-6338-2

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 296

Limbă: Română

Dimensiuni: 14x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas

Horia-Roman Patapievici
Horia-Roman Patapievici
Autor

Horia-Roman Patapievici - născut la 18 martie 1957 (Bucureşti). Studii de fizică...

vezi autor