TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Păcatul împotriva spiritului PO-IPC-PCATMS-13-N-001
Păcatul împotriva spiritului
Vezi
galerie

Păcatul împotriva spiritului

de Ioan Petru Culianu

Titlu apărut în colecția Eseuri şi confesiuni la Polirom

Id: #207050

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

De la sfârșitul anului 1989 până la 22 decembrie 1990, Ioan Petru Culianu a publicat, în săptămânalul Lumea liberă românească din New York, articole de o mare virulentă critică la adresa realităților politice din România. Ele constituie partea centrală a volumului Păcatul împotriva spiritului.

Din iulie 1990, Culianu a început  primească amenințări cu moartea. Pe 21 mai 1991, a fost asasinat la Chicago. Toate investigațiile făcute în SUA indică o crimă politică pregătită și executată din ordinul guvernanților de la BucureștiInstituțiile românești abilitate nu au întreprins niciodată nimic pentru aflarea vinovaților.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Ioan Petru Culianu

Data apariției: 2013

Titlu original: Păcatul împotriva spiritului

ISBN: 978-973-46-3430-9

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 300

Limbă: Română

Dimensiuni: 10,6x18 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

 

Opinii editoriale

"In 1990 si la inceputul anului 1991, regimul din Romania se confrunta cu mari tulburari interne. Emigranti proeminenti au sustinut opozitia din tara, care cistiga teren. Dupa asasinarea lui Culianu, opozitia a devenit intr-adevar mai sovaitoare. Crima a coincis cu declansarea unei salbatice campanii nationaliste, antimonarhice si in general instigatoare, in presa oficiala si in cea extremista din tara. Putem sa o vedem ca pe inceputul singeros al unei serii de «actiuni» planificate, care au dus la mineriada din septembrie 1991. La doar trei luni dupa crima, mineriada a rasturnat aripa reformista a guvernului. Iar Iliescu, singur, a cistigat alegerile...” 

Ted Anton
Ioan Petru Culianu
Ioan Petru Culianu
Autor

Ioan Petru Culianu (1950-1991) a fost profesor de istoria religiilor la Universi...

vezi autor