TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Recunoștință HU-OLS-RECUNO-17-N-001
Vezi
galerie

Recunoștință

de Oliver Sacks

Titlu apărut în colecția Eseu. Humanitas la Humanitas

Id: #250445

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

„Am dăruit dragoste şi am primit dragoste în dar; am fost binecuvântat cu multe lucruri minunate, şi la rându-mi am întors lumii din zestrea mea. Mai presus de orice, am fost o fiinţă gânditoare, un animal cu raţiune, născut pe o planetă frumoasă, ceea ce în sine e un privilegiu enorm şi o aventură unică.”


Cele patru eseuri reunite în această carte au fost scrise de Oliver Sacks între anii 2013 şi 2015 şi au apărut mai întâi în The New York Times, bucurându-se de un enorm succes. Ele oglindesc întreaga sa existenţă şi în acelaşi timp pot fi privite ca o odă adusă unicităţii fiecărei fiinţe umane şi ca o mărturie de recunoştinţă pentru darul vieţii.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Oliver Sacks

Traducător: Adina Cobuz

Data apariției: octombrie 2017

ISBN: 978-973-50-5873-9

EAN-16: 978973505873

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 72

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas

Teme: iubire

 

Din blogul Cartepedia

Romeo Aurelian Ilie Romeo Aurelian Ilie

,,Pentru cea mai mare parte dintre oameni, bătrânețea și boala sunt motive de adâncă durere, de frustrare, de disperare. Iar apropierea morții este de-a dreptul un motiv de panică. Nu la fel se pare că......“

citește mai mult
Dragoș-Andrei Preutescu Dragoș-Andrei Preutescu

,,Bătrânețea și boala te pot ajuta să devii un bun filozof al vieții, mai ales atunci când știi că trebuie să fii recunoscător pentru ceea ce ți s-a oferit, sau ai oferit lumii. Oliver Sacks scrie patru......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

„Spre deosebire de alţi scriitori care au dat mărturie despre moarte privind-o drept în ochi, Sacks nu a insistat pe tema bolii lui, a greutăţilor fizice şi spirituale pe care le înfrunta. Nu numai că a reuşit să-şi găsească liniştea interioară, dar a transpus-o splendid în aceste eseuri. A descoperit cum poţi privi pozitiv orice lucru, inclusiv propria fragilitate resimţită tot mai acut. Paginile lui delicate le oferă cititorilor acelaşi sentiment de împăcare şi, într-adevăr, de recunoştinţă.”

New York Magazine

„Recunoştinţă este o carte mică, dar în paginile ei bate o inimă uriaşă. Cele patru eseuri scrise de Oliver Sacks în ultimii doi ani înainte să fie răpus de cancer constituie o autobiografie sintetică şi în acelaşi timp o splendidă meditaţie despre ce înseamnă să duci o viaţă frumoasă.”

The Washington Post
Oliver Sacks
Oliver Sacks
Autor

Oliver Sacks (9 iulie 1933 – 30 august 2015) s-a născut la Londra, într-o famili...

vezi autor