TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
București. Praf și sânge PO-MAR-BUCPIS-21-N-001
București. Praf și sânge
Vezi
galerie

București. Praf și sânge

de Margo Rejmer

Titlu apărut în colecția Polirom Eseu la Polirom

Id: #371327

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Fascinată de România, Malgorzata Rejmer a realizat „o suită de reportaje sau un mare reportaj” despre București și despre istoria recentă și societatea românească. Împletind trei planuri temporale – România contemporană, cea a epocii comuniste și cea interbelică –, volumul descrie un prezent aspru și un trecut dramatic, reamintindu-ne lucruri pe care nu avem voie să le uităm – reeducarea prin tortură, sistemul totalitar, interzicerea avorturilor și tragediile care au urmat de aici. De la prigoana comunistă la ascensiunea lui Ceaușescu, de la Casa Poporului, perioada decrețeilor sau colectivizare la corupție, cîini vagabonzi ori cartiere ca Militari sau Ghencea, toate își găsesc un loc în această carte, ce are prospețimea și obiectivitatea perspectivei unui străin.

extinde
 

Detalii produs

 

Din blogul Cartepedia

Sonia Wincentowicz Sonia Wincentowicz

,,Această carte de reportaje acoperă trei perioade din istoria României – deceniile interbelice, anii comunismului şi contemporaneitatea. Realităţile crude ale comunismului, paradoxurile unui centru urb......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

„O invidiez pe autoare pentru legătura ei cu Bucureștiul. În numele nostru, ea s-a apropiat de locuitorii acestuia, de exemplu de oameni care consumă batoane de ciocolată cărora le face reclamă un «Ceaușescu dulce» și visează că el se va întoarce într-o zi. Pentru Margo Rejmer, Bucureștiul este «un pic elegant, puțin amuzant, pe la margini semanînd cu un ulcer, dar în centru bine pomădat». Mie cel ulcerat îmi place cel mai mult. Margo Rejmer era pînă acum o tînără scriitoare cu talent; se dovedește însă că este un reporter și un eseist cu și mai mult talent.”

Mariusz Szczygiel

„Margo Rejmer ne-a învățat foarte bine pe noi, românii. Cu ochi de excelent reporter, cu talent de scriitoare și cu o căldură umană rară, în București. Praf și sânge descrie o lume românească așa cum noi nu știm s-o vedem. E rîndul nostru să învățăm de la ea să ne cunoaștem mai bine, citind această carte vie și pasionantă.”

Mircea Vasilescu
Margo Rejmer
Margo Rejmer
Autor

Margo (Malgorzata) Rejmer (n. 1985) – scriitoare si reporter, doctorand al Insti...

vezi autor