TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Frumusețea va mântui lumea
Frumusețea va mântui lumea
Vezi
galerie

Frumusețea va mântui lumea

de Ion Vianu

Titlu apărut în colecția Seria de autor - Ion Vianu la Polirom

Id: #375250

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
...și alte eseuri | Ediția 2021
 

Descriere produs

Ediţie revăzută şi adăugită


Trăim într-o lume în care totul se schimbă. Într-o alergare epuizantă, omul rămâne în urma timpului. Ne vom pierde în vârtej? Într-o incursiune de la Biblie la Faust, de la Antigona la miturile și iluziile omului contemporan, Ion Vianu caută repere și remedii. Unul este Frumusețea, despre care Dostoievski și alte mari spirite au spus că poate mântui lumea.

 

Omul de azi suferă metamorfoza. Acceptând, salutând transformarea, căutăm puncte de orientare fără de care umanitatea din noi ar înceta să existe.” – Ion Vianu

extinde
 

Detalii produs

Autor: Ion Vianu

Data apariției: iunie 2021

ISBN: 9789734685431

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 496

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: identitate, societate

 

Opinii editoriale

Eseistica lui Ion Vianu, admirabil articulată și decis practicată ca gen, se dezvoltă pe diverse subiecte și domenii: textele pe care el le-a socotit cele mai reprezentative sînt adunate în volumul Frumusețea va mântui lumea și alte eseuri. Literatură, arte, civilizație, psihiatrie, morală, politică, istorie, psihologie, filosofie, religie – interpretări variate și, de reținut neapărat, o stăruitoare cugetare, o îngîndurare cu privire la viitorul societății, al lumii noastre.

Gelu Ionescu

Volumul acesta m-a însoțit vreme de câteva săptămâni în călătorii și în cugetări, l-am citit încet și cu delectare, am încercat să-i urmăresc referințele în artă și trimiterile la alte lecturi, i-am savurat valoarea și consistența gândirii și limba aleasă în care este scris. Majoritatea eseurilor care îl compun reprezintă piese de rezistență intelectuală cum puține mi-a fost dat să citesc în literatura română sau cea scrisă în alte limbi. Acum, la terminarea lecturii, senzația este nu cea de a fi terminat o carte, ci de a fi parcurs o întreagă bibliotecă.

Dan Romașcanu
Ion Vianu
Ion Vianu
Autor

Ion Vianu (n. 1934, București) a urmat studii de filologie clasică, iar ulterior...

vezi autor