TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Încercarea labirintului. Cercetare asupra terapiei prin artă RE-IOV-NLCATP-19-N-001
Încercarea labirintului. Cercetare asupra terapiei prin artă
Vezi
galerie

Încercarea labirintului. Cercetare asupra terapiei prin artă

de Ioana Violet

Id: #263076

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Ingeniozitatea dispozitivului inventat de Ioana Violet constă în faptul că propune încercări situaționale care trimit, într-un cadru nu numai fictiv și ludic, ci și mitic, la un întreg evantai al ipostazelor în confruntarea noastră cu cele mai primitive senzații.
Ea participă simultan la arta imersivă și la estetica relațională (Nicolas Bourriaud). Ne propune să fim pe rînd locuitor-vizitator al labirintului, personaj însoțitor în labirint, inventator-arhitect al labirintului.  
Realizăm astfel într-o manieră ludică destinul uman care este acela de a reuși să ieșim din închiderile noastre spre drumuri mai mult sau mai puțin dinainte trasate pentru noi și impuse nouă, apoi să luăm puțină distanță și să înțelegem că putem juca un rol –  pentru a ne amuza – în sistemul în care nu ne aflăm în întregime prizonieri, apoi să luăm înălțime și să obținem o privire de sus, una reușind să vadă întregul tablou fără risc și mai ales să stăpînească ceea ce de la nivelul solului apărea ca o amenințare care ne scapă și de care ne era greu să scăpăm.

Jean-Pierre Klein
extinde
 

Detalii produs

Autor: Ioana Violet

Data apariției: iunie 2019

ISBN: 978-606-8680-91-0

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 176

Limbă: Română

Dimensiuni: 16x23,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Ratio et Revelatio

Teme: terapie