TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Incorectitudinea istorică HU-JES-INCORI-13-P-001
Vezi
galerie

Incorectitudinea istorică

de Jean Sévillia

Titlu apărut în colecția Istorie. Humanitas la Humanitas

Id: #202303

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Jean Sévillia, autorul faimosului eseu Corectitudinea istorică, revine acum cu pandantul acestuia, Incorectitudinea istorică. Sumarul cărţii, la fel de bogat şi de incitant, include de data aceasta şi probleme controversate, prejudecăţi ideologice, tabuuri şi mistificări legate de istoria mare, a lumii: De ce oamenii au simţit uneori nevoia să fabrice un nou Isus, după gustul epocii? Care a fost cu adevărat contribuţia arabilor în transmiterea cunoştinţelor antice în Evul Mediu? Biserica a fost un obstacol în calea ştiinţei? Cine a profitat de pe urma colonizării? Cele două războaie mondiale au fost purtate în numele drepturilor omului?

 

Într-un stil ferm, dar echilibrat şi dezinvolt, consacrat deja prin succesul cărţilor sale, Jean Sévillia construieşte, pe baza unei documentări riguroase şi bogate, un traseu sigur pentru ieşirea din păienjenişul de piste false ale interpretării istoriei.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Jean Sévillia

Traducător: Ileana Cantuniari

Data apariției: 2013

Titlu original: Historiquement incorrect

ISBN: 978-973-50-3789-5

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 348

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas

Teme: societate, conflict

 

Opinii editoriale

„«Îmi urăsc istoria», pare să spună societatea noastră; însă această istorie este a noastră, şi nu putem trăi urându-ne. Dacă manipularea istoriei a existat întotdeauna, fenomenul a căpătat o întorsătură acută şi deosebită în cursul ultimelor decenii. Nu numai că figurile eroice şi momentele de glorie celebrate cândva au fost îngropate, dar privirea contemporană se focalizează asupra anumitor episoade. [...] De ce atâta ură? De ce această ură de sine?”

Jean Sévillia
Jean Sévillia
Jean Sévillia
Autor

Jean Sévillia s-a născut în 1952 la Paris. A urmat Literele la Sorbona şi a deve...

vezi autor