TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Cărţi sau ţigări PO-GEO-CRI0SI-21-N-001
Cărţi sau ţigări
Vezi
galerie

Cărţi sau ţigări

de George Orwell

Titlu apărut în colecția Eseuri şi confesiuni la Polirom

Id: #366477

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Un volum remarcabil de eseuri și texte publicistice semnate de bine-cunoscutul autor al bestsellerurilor O mie nouă sute optzeci și patru și Ferma Animalelor.

Volumul Cărți sau țigări include o serie de eseuri și texte publicistice în care autorul britanic abordează, cu bine-cunoscuta sa incisivitate și umorul lui subtil, teme mai mult sau mai puțin grave. Interesul redus pentru lectură al oamenilor obișnuiți (comentat în textul cu titlul explicit Cărți sau țigări), atmosfera mizeră dintr-un spital franțuzesc interbelic, zbaterile ridicole ale unui cronicar de carte sau slaba reacție a scriitorilor occidentali față de starea literaturii din Uniunea Sovietică sunt doar câteva din subiectele abordate de Orwell într-un demers în care dimensiunea etică e dublată de talentul jurnalistic și literar al acestui mare prozator din secolul XX.

extinde
 

Detalii produs

Autor: George Orwell

Traducător: Ciprian Şiulea

Data apariției: februarie 2021

Titlu original: Books vs. Cigarettes

ISBN: 9789734683864

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 200

Limbă: Română

Dimensiuni: 10,6x18 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

 

Din blogul Cartepedia

Valentin Derevlean Valentin Derevlean

,,Probabil că nu sunt singurul care trăia cu imaginea lui Orwell cea veche şi intrată în rutină: 1984, anticomunismul, spionii, listele de note informative etc., etc. Şi uite că citesc repede, într-o se......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

„Adevăratul motiv pentru care îl citim pe Orwell este acela că natura lui hibridă l-a făcut să devină extraordinar de sensibil la ruptura – ce se vede pretutindeni – între cum ar trebui să stea lucrurile şi cum stau ele de fapt. El rosteşte ceea ce e de nerostit.”

The Financial Times

„Nu există nici un înlocuitor pentru George Orwell, aşa cum nu există nici un înlocuitor pentru Bernard Shaw sau Mark Twain... El a zgândărit, a provocat şi a iritat minţile leneşe, dar i-a şi încântat pe cei cărora le făcea plăcere să urmărească spectacolul unei gândiri originale.”

Time

Dacă Orwell şi-ar fi trăit viaţa artistică până la capăt, ar fi devenit cel mai mare eseist modern. El a trăit totuşi mai mult decât suficient pentru a transforma domeniul textelor politice într-o ramură a ştiinţelor umaniste, impunând un standard de reacţie civilizată la complexa textură a vieţii.”

The New Yorker
George Orwell
George Orwell
Autor

George Orwell (pseudonimul literar şi jurnalistic al lui Eric Arthur Blair) s-a...

vezi autor