TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Luxul indiferenței

Dorin Tudoran
„Luxul indiferenţei nu este, la Dorin Tudoran, o determinare a poziţiei fiinţei sale în lume. Ci un titlu de...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-606-8770-06-2
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Luxul indiferenței

MAI MULTE DESPRE CARTE

Luxul indiferenţei nu este, la Dorin Tudoran, o determinare a poziţiei fiinţei sale în lume. Ci un titlu de nobleţe şi un privilegiu pe care şi le-a câştigat, la senectute, eroic, în lungile şi austerele, extenuantele lui războaie pentru demnitate, libertate şi adevăr, atât în propria lui Casă, cât şi în Cetate.

Luxul indiferenței lui Dorin Tudoran nu semnifică moleşeala aurită a nobilului izolat în castelul său, ci blazonul de pe scutul însângerat al cavalerului care a supravieţuit unei cruciade.”

Vasile Gogea

Autor: Dorin Tudoran
Prefaţator: C. Stănescu
Data apariției: noiembrie 2015
Pagini: 344
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
istorie recentă, comunism, securitate, supraveghere, eseu
  • Dorin Tudoran - Autor
    Dorin Tudoran (n. 30 iunie 1945, Timişoara). Absolvent al Facultăţii de Limbă şi Literatură Română a Universităţii din Bucureşti, promoţia 1968. Din august 1985, trăieşte în Statele Unite ale Americii. Între anii 1993 şi 2000 a condus birourile Fundaţiei Internaţionale pentru Sisteme Electorale (IFES) din Bucureşti şi Chişinău.Cărţi de poezie: Mic tratat de glorie (1973), Cîntec de trecut Akheronul (1975), O zi în...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

Cristian Teodorescu, Cațavencii, 6 iulie 2015
„La fel ca în anii ’70, când poetul Dorin Tudoran a pornit, de unul singur, o luptă fără sorți de izbândă cu regimul, de pe urma căreia avea să ajungă în exil, după o grevă a foamei care era să-l coste viața, și acum Tudoran e singur. Nu caută alianțe tactice și nici nu se bizuie pe eventualii amici de idei, din cauză că detestă corurile intelectuale ale părerologilor băsiști, care i se par jalnice și, mai ales, opuse ideii de intelectual independent, la fel cum are o părere la fel de proastă și despre părerologii de orientare pontistă. Singura lui slăbiciune, care-l face să-și păstreze o undă de optimism, e țara lui, din care a plecat în exil, fiindcă atunci nu voia s-o vadă pradă a mafiotismului ceaușist, iar azi nu acceptă s-o vadă victima prăduită a noilor mafii politice.”

Opinia cititorilor