TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Lenin Dada AR-DON-LENIND-17-N-001
Vezi
galerie

Lenin Dada

de Dominique Noguez

Titlu apărut în colecția Cărţi cardinale la Art

Id: #249044

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Una dintre cele mai citite, mai bine cercetate și mai sarcastice cărți de istorie alternativă din ultimele decenii

 

Pe lângă simbol al Revoluției Ruse, clasic al marxismului și figură importantă a istoriei, Lenin pare să fi fost un actor decisiv în episoade mai mici, mai laterale, dar esențiale ale vieții Europei.

 

Dominique Noguez ne propune aici una dintre cele mai citite, mai bine cercetate și mai sarcastice cărți de istorie alternativă din ultimele decenii. Îl urmărește pe Lenin prin barurile din Zürich, apoi la Cabaret Voltaire, unde viitorul revoluționar bea, cântă și scrie cot la cot cu avangardiștii, reușind chiar să dea numele viitoarei mișcări: DADA. Pentru ca la sfârșit să aflăm - în urma unei cercetări care pare tot mai improbabilă cu cât e mai precisă - nu numai că unele dintre poeziile lui Tristan Tzara au fost scrise de Lenin, dar că Revoluția Rusă a fost ea însăși un mare act dadaist.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Dominique Noguez

Traducător: Raluca Dincă

Data apariției: mai 2017

Titlu original: Lénine, Dada

ISBN: 978-606-710-471-4

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 200

Limbă: Română

Dimensiuni: 16x22 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Art

Teme: umor, satiră

 

Din blogul Cartepedia

Romeo Aurelian Ilie Romeo Aurelian Ilie

,,Fondată la Zurich, în Elveția – țara simbol a neutralității, Mișcarea DADA a fost în egală măsură unul dintre cele mai controversate curente ale avangardei culturale europene, și cel mai neobișnuit pr......“

citește mai mult
Vlad Zver Vlad Zver

,,    Ador oamenii inteligenţi care, deşi nu cred în teorii ale conspiraţiei, se apucă şi pun la cale câte una. Dominique Noguez reuşeşte cumva să construiască o teorie care, deşi poate să pară conspira......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

Un roman-studiu, care nici n-ar putea fi mai serios în umorul său devastator. O idee grozavă, nu? Da! Da!

Le Courrier français

Dominique Noguez, făcând apel la materiale din arhive solide pe care le folosește cu o măiestrie borgesiană, pleacă de la un eveniment biografic veridic pentru a explica în ce fel este Revoluția Rusă evenimentul dada prin excelență al secolului XX.

Le Figaro