TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Dincolo de frumuseţea perenă PU-KAB-DINDFP-16-N-001
Dincolo de frumuseţea perenă
Vezi
galerie

Dincolo de frumuseţea perenă

de Katherine Boo

Titlu apărut în colecția Narator la Publica

Id: #246876

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

În această carte uluitoare Katherine Boo zugrăveşte o epocă tulbure de schimbări globale şi de inegalitate ce devine umană prin povestea dramatică a unor familii care luptă pentru o viaţă mai bună în Annawadi, o aşezare improvizată la umbra hotelurilor de lux de lângă aeroportul din Mumbai. Odată ce India începe să prospere, locuitorii din Annawadi încep să spere cu pasiune. Abdul, un adolescent întreprinzător, vede „o avere nemăsurată” în gunoaiele reciclabile aruncate de cei bogaţi. Chiar și copiii cei mai săraci, cum ar fi tânărul hoţ Kalu, simt că şi-ar putea împlini visele.

Ulterior însă Abdul este acuzat pe nedrept în urma unei tragedii şocante; teroarea şi recesiunea globală scutură oraşul din temelii; tensiunile înăbuşite legate de religie, castă, sex, putere şi invidie economică ies la iveală în chip brutal. Cu inteligenţă, umor şi o profundă înţelegere a ceea ce-i leagă pe oameni în vremuri tulburi de schimbare, Dincolo de frumuseţea perenă, o carte bazată pe ani întregi de documentare fără compromis, îl duce pe cititor drept în mijlocul uneia dintre lumile ascunse ale secolului XXI şi în inima unor familii cu neputinţă de uitat.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Katherine Boo

Traducător: Paul Slayer Grigoriu

Data apariției: noiembrie 2016

ISBN: 978-606-722-221-0

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 320

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Publica

 

Din blogul Cartepedia

Dragoș-Andrei Preutescu Dragoș-Andrei Preutescu

,,Prezentarea realității sub forma non-ficțiunii este un exemplu de cum putem să înțelegem tendințele și evoluțiile acțiunilor făcute de oameni. Ficțiunea este o formă prin care se oferă indicii subtile......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

„Documentată precum scandalul Watergate, scrisă precum Marile speranţe şi, fără îndoială, cea mai bună carte de non-ficţiune din ultimii ani.”

New York Magazine

„Această carte este deopotrivă un tur de forţă în reportajul social şi o capodoperă literară.”

Din motivația juriului, la acordarea premiului pentru non-ficțiune PEN/John Kenneth Galbraith Award

„O piatră de hotar.”

The Wall Street Journal

„Însufleţitoare şi irezistibilă... Reuşita extraordinară a lui Boo este dublă. Pe de o parte, ne arată cum își găsesc oamenii puterea să rămână oameni în cele mai disperate împrejurări și, pe de altă parte, ne face să ne pese.”

People

„O carte deosebit de inteligentă (şi) umană... Deschizătoare de drumuri.”

 

Junot Díaz, The New York Times Book Review