TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Barem identitar. Prejudecăți colective, realități personale BB-COL-BIPCRP-20-N-001
Barem identitar. Prejudecăți colective, realități personale
Vezi
galerie

Barem identitar. Prejudecăți colective, realități personale

Id: #322972

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Cu implicații imediate personale, sociale și adesea politice, „Identitatea” este una dintre noțiunile cele mai dezbătute. Redefinirea constructelor identitare, înlăturarea prejudecăților anexate criteriilor de identificare și de clasare ale indivizilor și ale comunităților în societate stau la baza unora dintre cele mai necesare dezbateri. Politicile identitare deschid adesea dialogul în cadrul noii societăți civile. În acest context, ne-am propus să integrăm în această antologie, „BAREM IDENTITAR,” perspective diferite asupra acestui subiect atât de prezent. 

„BAREM IDENTITAR” strânge laolaltă un grup variat de sociologi, jurnaliști, artiști, activiști, psihoterapeuți, cercetători proveniți atât din mediul academic, cât și din organizații nonguvernamentale care depun eforturi pe teren pentru demolarea constructelor identitare discriminatorii la nivel personal, comunitar și instituțional.  

Proiectul va include puncte de vedere diverse asupra unor aspecte care ne plasează pe toți într-un barem sau altul: rasă, sexualitate, emigrație și imigrație, fluiditate de gen, tulburări psihice, îmbătrânire, tipare de frumusețe și alte concepte proiectate asupra individului și a comunităților ca noțiuni restrictive de identificare ce, implicit, evaluează și definesc incomplet sau chiar incorect întregi segmente ale societății.

Autori: Adina Marincea, Andreea Găzdaru, Antonella Lerca Duda, Barbu Mateescu, Cristian Iftode, Elena Stancu, Fatma Yilmaz, Ioan Maxim, Ioana Burtea, Ioana Pelehatăi, Ioanida Costache, Silvia Marinescu și Raj-Alexandru Udrea.

extinde
 

Detalii produs

Data apariției: decembrie 2020

ISBN: 978-606-900-316-9

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 150

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Black Button Books

Teme: identitate, sexualitate

 

Din blogul Cartepedia

Ioana Stan Ioana Stan

,,Ce este și ce reprezintă identitatea noastră personală și/sau colectivă? Cine suntem când nu ne vede nimeni? Dar când ne aflăm sub lupa societății sau a social media? Care sunt prejudecățile care ne g......“

citește mai mult