TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Happy New Fear! CV-CLM-HAPPNF-11-N-001
Happy New Fear!
Vezi
galerie

Happy New Fear!

de Călin-Andrei Mihăilescu

Id: #209177

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Această carte pentru doamne, domni şi români vă spune: Do worry! Be happy! Îngrijorarea şi fericirea se urmăresc şi reciproc se umbresc şi se neagă până când, epuizate, ajung să se privească faţă în faţă. Apoi o iau de la început, prin paginile acestui volum împărţit în cinci: „A fi (român)“, „Criţă-n criză“, „Obiceiuri la oameni“, „Cică niscai theoroi“ şi „P-ici, pe colo“. Personajul central al cărţii este omul pixelat — român, în criză, asuprit şi calmat de obiceiuri, teoretician şi călător. Volumul este scris în limba română a secolului 22.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Călin-Andrei Mihăilescu

Coperta de: Oana Babeţi

Data apariției: 2011

ISBN: 978-606-588-129-7

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 256

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 120g/m

Editura: Curtea Veche

Teme: fericire, curaj, identitate

 

Opinii editoriale

Călin-Andrei Mihăilescu e un rege Midas al cuvintelor. Mai precis, al literaturităţii lor. Pentru că orice cuvinte atinge el se transformă, princine ştie ce alchimic secret pe care l-a bunghit absolut pe meserie, în aur literar. În scris, ca şi pe cale bucală, căci stilul e omul însuşi. De la dilema (neciora- niană) de a fi schizo sau para la dosarele securităţii, dela Erszi care povesteşte cum a murit Armand Călinescu la filmele sovietice sau la oftica protestantă a muncii…

Darămite când îl apucă amokul şi scrie despre criţa-n criză, poatever, Kafkarakal ori Istanblues? Nu poţi exclama cu încântare decât: Aferim kaldarîm!

Călin e un misionar al cuvintelor de-a pururi şi, cum însuşi spune, de-a pururi niciodată! E un da şi nu care îşi dau mâna fără să-şi atingă degetele sau amestece umorile. Un tren care aleargă nebuneşte prin stepă, dar i s-au furat gările între timp şi mă tem că nu se va mai opri niciodată! Vă veţi întreba cum de nu moare de inaniţie, ca ilustrul său model mitic ce, în nesăbuinţa lui, îşi dorise ca tot ceea ce atingea să se prefacă în aur. Ei bine, aflaţi că acest monstru ciudat şi irepetabil s-a gândit la toate: se hrăneşte cu cuvinte!

Dumitru Radu Popa