TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Elogiul inactivităţii

Bertrand Russell
Colecții/Serii: Cărţi însemnate
Volumul de eseuri Elogiul inactivităţii apare prima dată în 1935, dar temele abordate rămân la fel de actuale,...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-606-864-257-4
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Elogiul inactivităţii

MAI MULTE DESPRE CARTE

Volumul de eseuri Elogiul inactivităţii apare prima dată în 1935, dar temele abordate rămân la fel de actuale, chiar şi în contextul celor mai noi problematici, precum inteligenţa artificială. Russell ne provoacă să regândim concepte precum plăcerea intrinsecă a muncii, necesitatea socială a ocupării timpului individual şi felul în care este el folosit, nevoia de reverie ca sursă de satisfacţie, propunând o schimbare a paradigmei care a structurat societăţile europene timp de sute de ani.

Prin elogiul inactivităţii, al timpului liber, discursul lui Russel încurajează explorarea acelor aspecte care sunt cu adevărat relevante individului, şi care au facilitat dintotdeauna demersul artistic, filozofic, literar, ştiintific – pe scurt, ceea ce numim generic „civilizaţie”.Temele discursului sunt abordate cu pertinenţă, curaj şi o extremă claritate, în stilul inconfundabil care i-a adus lui Russell premiul Nobel pentru literatură.

Filozof, matematician, reformator educaţional, pacifist, scriitor prolific şi columnist, Bertrand Russell (1872 - 1970) a fost una din cele mai influente personalităţi intelectuale ale secolului XX.

Autor: Bertrand Russell
Traducător: Ciprian Şiulea
Data apariției: aprilie 2017
Editura: Vellant
Pagini: 179
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
concepte, abordare, eseu
  • Bertrand Russell Bertrand Russell - Autor
    Al treilea conte de Russell, Bertrand Arthur William (1872–1970) a fost un matematician, logician, filozof şi eseist britanic. Nemulţumit de empirismul lui John Stuart Mill, de filozofia transcendentală a lui Kant, ca şi de neohegelianismul englez al...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Recenzii

Dragoș-Andrei Preutescu Dragoș-Andrei Preutescu Elogiul inactivității În accepțiunea laureatului premiului Nobel pentru Literatură, Bertrand Russell, inactivitatea sau o activitate redusă trebuie să fie tot o cauză a raționalității. Omul nu poate trăi în afara gândirii logice, iar pentru secolul nostru, în care activitatea bazată pe eficiență și utilitate devine foarte obositoare, este necesară o filozofare a nevoii de a dispune de mai mult timp liber, de mai multă joacă. Aceste teme principale, abordate de logicianul și matematicianul Bertrand Russell, ne pun în situația să regândim condiția noastră socială, economică și chiar politică (vezi critica asupra comunismului și...
Vezi mai mult

Opinia cititorilor