TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Elogiul inactivităţii VE-BER-ELOGII-17-N-001
Elogiul inactivităţii
Vezi
galerie

Elogiul inactivităţii

de Bertrand Russell

Titlu apărut în colecția Cărţi însemnate la Vellant

Id: #248450

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Volumul de eseuri Elogiul inactivităţii apare prima dată în 1935, dar temele abordate rămân la fel de actuale, chiar şi în contextul celor mai noi problematici, precum inteligenţa artificială. Russell ne provoacă să regândim concepte precum plăcerea intrinsecă  a muncii, necesitatea socială a ocupării timpului individual şi felul în care este el folosit, nevoia de reverie ca sursă de satisfacţie, propunând o schimbare a paradigmei care a structurat societăţile europene timp de sute de ani. 

Prin elogiul inactivităţii, al timpului liber, discursul lui Russel încurajează explorarea acelor aspecte care sunt cu adevărat relevante individului, şi care au facilitat dintotdeauna demersul artistic, filozofic, literar, ştiintific – pe scurt, ceea ce numim generic „civilizaţie”.Temele discursului sunt abordate cu pertinenţă, curaj şi o extremă claritate, în stilul inconfundabil care i-a adus lui Russell premiul Nobel pentru literatură.

 Filozof, matematician, reformator educaţional, pacifist, scriitor prolific şi columnist, Bertrand Russell (1872 - 1970) a fost una din cele mai influente personalităţi intelectuale ale secolului XX. 

extinde
 

Detalii produs

Autor: Bertrand Russell

Traducător: Ciprian Şiulea

Data apariției: aprilie 2017

ISBN: 978-606-864-257-4

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 179

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Vellant

 

Din blogul Cartepedia

Dragoș-Andrei Preutescu Dragoș-Andrei Preutescu

,,În accepțiunea laureatului premiului Nobel pentru Literatură, Bertrand Russell, inactivitatea sau o activitate redusă trebuie să fie tot o cauză a raționalității. Omul nu poate trăi în afara gândirii......“

citește mai mult
Bertrand Russell
Bertrand Russell
Autor

Figură de prim ordin a logicii şi filozofiei secolului XX, lordul Bertrand Russe...

vezi autor