TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Cum să lecuieşti un fanatic HF-AMO-CUSLUF-16-N-001
Vezi
galerie

Cum să lecuieşti un fanatic

de Amos Oz

Titlu apărut în colecția Seria de autor Amos Oz la Humanitas Fiction

Id: #246255

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Cum să lecuieşti un fanatic reuneşte o serie de excelente eseuri şi un interviu al lui Amos Oz pe teme care, prin stringenţa problemelor subsumate lor, ar trebui să figureze pe o „ordine de zi” a gândirii fieşcăruia dintre noi: fanatismul religios, conflictele culturale, relaţia cu celalalt, ac-ceptarea diferenţei, nevoia de compromis inteligent. Lucid, ironic, perfect argumentat si informat, proaspăt şi profund, discursul lui Amos Oz deschide o nouă perspectivă, cea mai bună dintre cele posibile.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Amos Oz

Traducător: Dana-Ligia Ilin

Data apariției: iunie 2021

Titlu original: How to Cure a Fanatic

ISBN: 978-606-779-099-3

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 124

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Teme: conflict, societate

Editura: Humanitas Fiction

 

Din blogul Cartepedia

Romeo Aurelian Ilie Romeo Aurelian Ilie

,,În această carte nu foarte stufoasă dar destul de comprimată, din punct de vedere al densității ideilor, Amos Oz, surprins în ipostază de eseist, nu de povestitor, vorbește despre conceptul de fanatis......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

„Amos Oz este vocea raţiunii ridicată peste confuzia generală.”

Nadine Gordimer

„Cred că, atunci când asistaţi la o catastrofă – o explozie, să zicem –, există doar trei opţiuni principale. Prima: să o luaţi la goană cât vă ţin picioarele, iar cei care nu pot fugi n-au decât să ardă. A doua: să-i trimiteţi o scrisoare foarte indignată editorului ziarului dumnea-voastră, cerând ca vinovaţii să fie daţi afară din serviciu. Sau să organizaţi o manifestaţie. A treia: să aduceţi o găleată cu apă şi să o aruncaţi peste foc, şi dacă nu aveţi găleată să aduceţi un pahar, şi dacă nu aveţi pahar să aduceţi o linguriţă – tot omul are o linguriţă. Da, ştiu că o linguriţă e mică, iar focul e imens, dar suntem milioane de oameni, şi fiecare are o linguriţă. Ei bine, aş vrea să fondez Ordinul Linguriţei. Mi-ar plăcea ca aceia care îmi împărtăşesc atitudinea – nu fuga, nu scrisoarea, ci linguriţa – să poarte întotdeauna la rever o linguriţă, ca să ştim că suntem în aceeaşi mişcare, în aceeaşi frăţie, în acelaşi ordin, Ordinul Linguriţei. Aceasta este filozofia mea, într-un cuvânt – sau într-o linguriţă, cu voia dumneavoastră.”

Amos Oz
Amos Oz
Amos Oz
Autor

AMOS OZ (1939–2018) este cel mai important prozator și eseist israelian. S-a năs...

vezi autor