TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Religia pentru atei 9786069801314
Religia pentru atei

Religia pentru atei

de Alain de Botton

Titlu apărut în colecția Seria de autor Alain de Botton la Vellant

  • Transport gratuit la comenzile de peste 120 de lei
  • Retur posibil: 365 zile
  • Data estimată de livrare: 20.10.2021
  • Ambalare gratuită a cadoului
 

Descriere produs

O meditaţie despre cum putem beneficia de înţelepciunea, frumuseţea şi puterea consolatoare a religiei, fără a fi credincioşi, Religia pentru atei le propune agnosticilor şi ateilor ca, în loc să ridiculizeze religiile lumii, să "fure" de la acestea. Alain de Botton ne dezvăluie cum putem găsi în religie acele idei bune despre cum să ne trăim viaţa şi să ne organizăm societăţile, punându-ne la dispoziţie exemple preţioase despre cum să construim un spirit al comunităţii, cum să facem relaţiile să dureze, cum să trecem peste sentimentele de invidie sau inadecvare, cum să călătorim inspiraţi sau să ne reconectăm la natură.

De Botton mărturiseşte că a crescut într-o familie de atei convinşi, ca fiu a doi evrei netradiţionalişti care vedeau în credinţa religioasă cam acelaşi lucru cu ataşamentul faţă de Moş Crăciun. Într-un eseu de 300 de pagini bogat ilustrat cu fotografii şi exemple din istoria religiilor, eseistul explorează religia în căutarea unor idei care să le îmbunătăţească viaţa celor incapabili să creadă în miracole, spirite sau poveşti despre ruguri aprinse.

 

Lucrurile devin cu adevărat interesante de-abia atunci când încetăm să credem că religiile ne-au fost transmise din ceruri sau că sunt complet aberante. Atunci putem admite că am inventat religiile ca să slujească celor două nevoi primare care ne animă şi astăzi şi pe care societatea laică nu a reuşit niciodată să le satisfacă în mod onorabil: prima, nevoia de a trăi laolaltă în comunităţi în armonie, […]; şi a doua, nevoia de a face faţă unor grade înspăimântătoare de durere… (Autorul)

 

 

extinde
 

Detalii produs

Autor: Alain de Botton

Traducător: Mihaela Ghiţă

Data apariției: aprilie 2021

ISBN: 9786069801314

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 304

Dimensiuni: 16x21 cm

Editura: Vellant

Titlu original: Religion for Atheists: A Non-Believer’s Guide to the Uses of Religion

Pagini: 304

Limba: Română

Hârtie: 80g/m

 
Toate categoriile:
Carte non-ficțiune >> Biografii, memorialistică, publicistică și eseuri >> Publicistică, eseu
Speciale >> Cărți care stârnesc reacții
Speciale >> Evreii - istorie, cultură, literatură, personalități
Speciale >> Catalog Cartepedia
 
Cuvinte cheie:
religie, ateism, agnosticism, idei, concepte, eseu, filosofie
 

Recenzii

Vlad Zver Vlad Zver

,,Alain de Botton provine dintr-o familie care a păstrat cu sfinţenie, generaţie după generaţie, ateismul la loc de cinste. Astfel că întrebarea „Ce se poate obţine profitabil din......“

citește mai mult
Iulia Avram Iulia Avram

,,Am crezut că va fi ușor asemănătoare cărții lui Richard Dawkins (Dumnezeu: O amăgire), însă m-am înșelat. Religia pentru atei nu intenționează să diminueze religia,......“

citește mai mult
Alain de Botton
Alain de Botton
autor

Alain de Botton s-a născut în anul 1969, la Zürich. În 1977,...

vezi autor