TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Calea samuraiului astăzi HU-YUM-CALESA-14-N-001
Vezi
galerie

Calea samuraiului astăzi

de Yukio Mishima

Id: #236085

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Ediția a III-a
 

Descriere produs

„Credinţele minore constituie filozofia care ne guvernează nimicul existenţei zilnice… În timp ce trăim şi ne bucurăm de viaţă, trebuie întotdeauna să abordăm chiar și cele mai mici probleme într-un mod teoretic, exercitându-ne judecata și luând decizii. Altfel, eşafodajul vieţii se prăbuşeşte şi, câteodată, chiar şi cele mai importante credinţe ale noastre sunt violate… Deoarece o gaură de furnică poate dărâma un dig, trebuie să fim atenţi la micile teorii, la credinţele minore care ne guvernează viaţa de zi cu zi. Aceasta este o lecţie bună pentru timpurile noastre pervertite, în care doar ideologia este apreciată, iar regulile mărunte ale vieţii nu sunt luate în serios.” — Yukio Mishima

 

Fotografia de pe copertă: Yukio Mishima făcând un exercițiu Kendo 14 mai, 1964, Chofu, Tokyo, Japonia

extinde
 

Detalii produs

Autor: Yukio Mishima

Traducător: Iuliu Raţiu

Data apariției: mai 2022

Titlu original: Hagakure nyūmon

ISBN: 978-973-50-7427-2

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 168

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas

Teme: curaj

 

Din blogul Cartepedia

Vlad Zver Vlad Zver

,,Aceasta este prima senzație care m-a încercat după ce am terminat de citit cartea lui Yukio Mishima. Un îndreptar, un ghid, o cartă a comportamentului bărbătesc pe care ar trebui să-l adoptăm pentru a......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

Yukio Mishima a scris această fascinantă carte în august 1967, cu trei ani înainte de dramatica sa sinucidere la Tokyo, în sediul Forţelor de Autoapărare. Volumul, care conţine o interpretare personală la Hagakure, un cod clasic de etică și conduită a samurailor, a devenit un bestseller în Japonia imediat după moartea lui Mishima…

Una dintre multele ipostaze în care Mishima se vedea pe sine era și aceea a unui samurai modern. Pentru el era esenţial să moară cât era încă în putere, iar moartea sa să fie demnă de tradiţia samurailor. Chiar și detaliile pregătirii scenei sinuciderii de la sediul Forţelor de Autoapărare sunt influenţate de Hagakure: banderolele purtate de Mishima și însoţitorii săi în timpul ultimului său discurs purtau un slogan din Hagakure. Iar meticulozitatea extremă cu care s-a pregătit de moarte în dimineaţa ultimei sale zile reflectă spiritul acestui cod așa cum l-a înţeles Mishima: «Chiar și în moarte, bărbaţii trebuie să aibă culoarea florii de cireș».

Kathryn Sparling, Columbia University
Yukio Mishima
Yukio Mishima
Autor

De trei ori nominalizat la Premiul Nobel pentru literatură, prozatorul, poetul ş...

vezi autor