TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Ultima romantică CV-HAP-ULTIMR-17-N-001
Vezi
galerie

Ultima romantică

de Hannah Pakula

Titlu apărut în colecția Cărţi Regale la Curtea Veche

Id: #250035

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Biografia reginei Maria
 

Descriere produs

Rațiunile de stat au obligat-o pe Maria de Edinburgh, nepoata reginei Victoria și a țarului Alexandru al II-lea, să accepte căsătoria cu prințul moștenitor al unui regat foarte tânăr de la porțile Orientului, România. Însă calculele capetelor încoronate și ale politicienilor s-au dovedit cu totul greșite.

 

Ajunsă la București, Maria a descoperit că frumusețea, farmecul și inteligența o îndreptățesc să joace un rol mai important și mai folositor pentru noua sa patrie, pe care a învățat să o iubească pătimaș. Ca regină, Maria a fost simbolul dătător de speranță al României în anii grei ai Primului Război Mondial, fie mergând pe front, fie implicându-se în jocurile aparent subtile ale diplomațiilor occidentale. Ca femeie, a avut pasiuni și decepții, trebuind să lupte cu prejudecățile epocii sale. Ca mamă, a fost împlinită și a îndurat și durerea pierderii unui fiu. Ca scriitoare, a cunoscut succesul în țara ei și în întreaga lume. Ca personalitate, iradiantă și excentrică, a fost favorita presei internaționale, care a răsfățat-o cu superlative. Ca personaj istoric, a învins uitarea, chiar și în timpurile în care în patria sa nu mai era îngăduit să se vorbească despre marile simboluri și despre marile personalități. A fost, cu adevărat, ultima romantică a unei epoci irepetabile.



Alte titluri pentru DinaLitzica (traducator):
Pe viaţă (2014) ,
extinde
 

Detalii produs

Autor: Hannah Pakula

Traducător: Dina Litzica

Data apariției: septembrie 2017

Titlu original: Last Romantic: A Biography of Queen Marie of Roumania

ISBN: 978-606-588-981-1

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 516

Limbă: Română

Dimensiuni: 15x21 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Curtea Veche

Teme: curiozitate, Monarhie

 

Opinii editoriale

„Ultima romantică este povestea regalităţii luate de valurile crude ale secolului al XX-lea. Hannah Pakula combină erudiţia cu eleganţa narativă într-o fascinantă redare a unei vieţi pline de iluzie, dramă şi patos.

Arthur M. Schlesinger, Jr., istoric şi om politic american

Hannah Pakula are un stil clar, precis, încărcat de spirit. Regina Maria este una dintre acele personalități fascinante care marchează trecerea de la secolul al XIX-lea la secolul al XX-lea, legând lumea de dinaintea Primului Război Mondial de cea care i-a urmat. Hannah Pakula recreează lumea reginei Maria şi dovedeşte că aceasta a fost o personalitate a istoriei cu totul ieşită din comun.

Robert K. Massie, istoric, laureat al Premiului Pulitzer
Hannah Pakula
Hannah Pakula
Autor

Hannah Pakula (n. 1933, Omaha, Nebraska, Statele Unite) este o autoare specializ...

vezi autor