TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Trei prieteni, în căutarea înţelepciunii. Un călugăr, un filosof şi un psihiatru ne vorbesc despre lucrurile esenţiale TR-CAM-TPNCNU-17-N-001
Vezi
galerie

Trei prieteni, în căutarea înţelepciunii. Un călugăr, un filosof şi un psihiatru ne vorbesc despre lucrurile esenţiale

de Christophe André, Matthieu Ricard, Alexandre Jollien

Id: #249139

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Trei prieteni, în căutarea înţelepciunii. Un călugăr, un filosof şi un psihiatru ne vorbesc despre lucrurile esenţiale comandă acum cartea online scrisă de Christophe André, Matthieu Ricard și Alexandre Jollien apărută la editura Trei.

Ce ar trebui să faci, cum ar trebui să fii pentru a reuşi să te bucuri de viaţă şi în acelaşi timp s-o priveşti cu detaşare, să călăreşti valurile, dar şi să te ridici atunci când ele te doboară? Această carte oferă trei perspective diferite şi totuşi îngemănate, trei căi pe care oamenii, de-a lungul timpului, le-au parcurs pentru a ajunge la înţelepciune: cea a religiei, cea a filosofiei şi cea a psihologiei. Cititorul este invitat să reflecteze şi să îşi ia din fiecare ce are nevoie, servindu-se de sfaturile autorilor ca de nişte repere luminoase.

Printre temele dezbătute se numără altruismul, vinovăţia, iertarea, libertatea, reducerea suferinţei, emoţiile, capacitatea de a asculta. Toate acestea sunt tratate într-un spirit ludic şi fără pretenţia de a da lecţii. Citind, ai senzaţia că te afli alături de cei trei prieteni în cabana lor din Dordogne şi, ascultându-le experienţele la gura focului, îi însoţeşti în această minunată căutare veche de când lumea, dar mereu diferită.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Christophe André, Matthieu Ricard, Alexandre Jollien

Traducător: Liana Haidar

Data apariției: mai 2017

Titlu original: Trois amis en quete de sagesse

ISBN: 978-606-40-0116-0

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 336

Limbă: Română

Dimensiuni: 15x22,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Trei

Teme: emoții, libertate

 

Opinii editoriale

"Natura este bine alcătuită, căci fericirea ne dă energia necesară pentru a veni în ajutorul celorlalţi, pentru a acţiona, a schimba lumea."

Christophe André

"Multă vreme am crezut că fericirea ţine de cucerire. Astăzi am ajuns să cred că ea ţine mai curând de eliberare. Sub tone de noroi există o pepită de fericire, de bucurie adevărată." 

Alexandre Jollien

"Lună de lună, an de an, este posibil să ne construim pentru a deveni fiinţe mai bune, mai altruiste şi mai iluminate [....] Este periculos să aşteptăm să fim în largul mării pentru a învăţa să înotăm. Să începem aşadar imediat!" 

Matthieu Ricard
Christophe André
Christophe André
Autor

Christophe André este psihoterapeut și medic psihiatru la Spitalul Saint-Anne di...

vezi autor
Matthieu Ricard
Matthieu Ricard
Autor

Matthieu Ricard (n. 1946), fiul filozofului Jean-François Revel şi al pictoriţei...

vezi autor