TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Confesiuni (Ediție bilingvă) HU-SFA-CONFEB-18-N-001
Vezi
galerie

Confesiuni (Ediție bilingvă)

de Sfântul Augustin

Titlu apărut în colecția Surse clasice la Humanitas

Id: #254683

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Traducere, introducere, note și comentarii, tabel cronolgic și indice de Eugen Munteanu

 

„Viața Sfântului Augustin, s-a spus de atâtea ori, reprezintă imaginea completă a celei mai fascinante aventuri în care poate fi angrenată o ființă umană: căutarea lui Dumnezeu, a Binelui și a Adevărului suprem, asumată în deplină cunoștință de cauză și cu implicare totală. De la simplul credincios care contemplă imaginea tradițonală a episcopului de Hippona – purtându-și în mână inima străpunsă de săgeți din care ies flăcările iubirii – la mai-marii lumii care caută în gândirea lui un sens și o justificare a puterii lor seculare, și până la intelectualul care se regăsește în neliniștea sa interogativă și în nevoia lui de certitudini, Augustin este pentru fiecare modelul apropiat, accesibil prin suferință și expiere, al unei umanități integrale. Acest mare păcătos devenit sfânt, acest erudit rafinat și senzual devenit cel mai redutabil polemist creștin, arhitect principal al impozantei teologii creștine și, deopotrivă, creator al instrumentarului ei conceptual, nu încetează, de la moartea sa în anul 430, să incite, să cheme, să trezească din amorțire, să uimească.”

(Eugen Munteanu)

extinde
 

Detalii produs

Autor: Sfântul Augustin

Traducător: Eugen Munteanu

Data apariției: iunie 2018

ISBN: 978-973-50-5440-3

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 888

Limbă: Latină, Română

Dimensiuni: 15x21 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas

 

Opinii editoriale

„Nu merită osteneala să scrii Confesiuni decât dacă-i sunt adresate lui Dumnezeu. Recitit câteva pagini din sfântul Augustin. Ce patimă! Povestea convertirii sale. Drama noastră: trăim într-o epocă în care nu mai avem la ce să ne convertim.”

Cioran

„Augustin este primul care a avut viziunea vastităţii sufletului omenesc şi, prin ea, a necunoscutului din noi. Căci ceea ce e vast e, prin însăşi natura sa, de necuprins şi de nestăpânit.”

Gabriel Liiceanu
 Sfântul Augustin
Sfântul Augustin
Autor

Sfântul Augustin din Hippo (354–430), cel mai mare dintre părinţii Bisericii lat...

vezi autor
Eugen Munteanu
Eugen Munteanu
Traducător

Eugen Munteanu este profesor la Facultatea de Litere, Universitatea „Al.I. Cuza”...

vezi autor