TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Lenin. O biografie PO-ROS-LENIOB-20-N-001
Lenin. O biografie
Vezi
galerie

Lenin. O biografie

de Robert Service

Titlu apărut în colecția Historia la Polirom

Id: #259819

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Lenin este și astăzi o personalitate controversată. Unii îl privesc cu aversiune, alții încă îi propagă ideile. În poate cea mai cunoscută și mai bine documentată biografie a lui Lenin, Robert Service ni-l prezintă așa cum nu îl întâlnim în cărțile de istorie: ca o figură politică marcantă, dar și ca un om obișnuit. Un om care s-a bucurat de susținerea familiei, dar care, după ce fratele său a fost executat din ordinul țarului, a devenit un rebel. Un om a cărui dorință de distrugere s-a dovedit a fi mai puternică decât dragostea pentru proletariatul în slujba căruia susținea că se află. Un om care, împins de preocupările sale intelectuale și de furia împotriva regimului, a ajuns, dintr-un tânăr activist marxist, fondatorul partidului comunist și al statului sovietic. Un om care a lăsat moștenire Rusiei opresiunea politică și intimidarea socială, dar pe care, în pofida suferințelor îndurate de pe urma comunismului, mulți l-au jelit la moartea sa și după aceea.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Robert Service

Traducător: Marius-Adrian Hazaparu

Data apariției: ianuarie 2020

ISBN: 978-973-467-824-2

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 472

Limbă: Română

Dimensiuni: 16x23,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: dictatură

 

Opinii editoriale

„Biografie politică la superlativ.”

Sunday Telegraph

„Cel mai bun punct de plecare pentru a-l cunoaște pe fondatorul bolșevismului este cartea istoricului britanic Robert Service. Service scrie împotriva canonului referitor la Lenin care predomină atât în Est, cât și în Occident.”

New York Review of Books

„Cea mai importantă contribuție a cărții sunt informațiile de ordin personal. Datorită lor, Lenin apare mai uman, dar și mai înspăimântător. Service nu lasă relatările să alunece în sentimentalism și nu uită nici o clipă despre cine vorbește.”

Wall Street Journal

„Dacă, datorită anumitor circumstanțe, istoria nu s-ar fi întors în favoarea lui, Lenin ar fi putut rămâne un exilat anonim. Această biografie superbă arată de ce nu s-a întâmplat așa.”

Booklist
Robert Service
Robert Service
Autor

Robert Service este membru al Academiei Britanice şi al Colegiului St Antony din...

vezi autor