TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Între ei. Amintiri despre părinții mei BB-RIF-NEADPM-19-N-001
Între ei. Amintiri despre părinții mei
Vezi
galerie

Între ei. Amintiri despre părinții mei

de Richard Ford

Id: #262305

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

În acest volum de memorii, prima lui scriere de nonficțiune, prozatorul american evocă o panoramă vie a Americii de la jumătatea secolului XX și un portret intim al vieții lui de familie. Explorând propria percepție fluidă asupra părinților săi, autorul reflectă și asupra impactului pierderii și al devotamentului. Scris cu inteligența, precizia și umanitatea pentru care Richard Ford este cunoscut, Între ei este deopotrivă o declarație de dragoste și o reflecție eliberatoare asupra familiei.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Richard Ford

Traducător: Anca Dumitrescu

Data apariției: mai 2019

ISBN: 978-606-946-258-4

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 120

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Black Button Books

 

Opinii editoriale

„Cele două tributuri din această scurtă carte au fost scrise la 30 de ani distanță, cel despre Edna la scurtă vreme după moartea ei, iar cel despre Parker la mai bine de 50 de ani de la moartea sa. Dar auzim aceeași voce de la început până la sfârșit: gravă, contemplativă, sceptică să facă afirmații grandioase, hotărâtă să fie cât mai exactă și să consemneze două vieți care altfel ar fi trecut neobservate. «În afară de iubire, aproape orice altceva dispare», scrie Ford și iubirea lui nestânjenită pentru părinții săi străbate cuvintele. Iată-l, la peste șaptezeci de ani, mult după moartea lor, încă trăind între ei.”

The Guardian

„Volumul de memorii al lui Richard Ford, Între ei, expune clar enorma dificultate de a cunoaște cu adevărat acea enigmatică pereche care ne-a inventat.”

The Washington Post

„În această carte de memorii de o frumusețe suplă, Ford ne-a oferit – la fel ca în multe dintre scrierile sale de ficțiune – o poveste remarcabilă despre doi oameni obișnuiți pe care, fără el, nu i-am fi cunoscut. Și pe care, fără ei, el n-ar fi putut-o scrie.”

Cheryl Strayed, New York Times Book Review

„Richard Ford dezvoltă sub ochii cititorului limbajul care-i articulează părinții în această formă, acum permanentă. Exercițiului ireproșabil de stil al ficțiunii pentru care cultura americană îl elogiază adesea, îi este anexat exercițiul subiectiv, dar brutal de onest din singura sa carte nonficțională: Între ei.”

Black Button
Richard Ford
Richard Ford
Autor

Richard Ford este unul dintre cei mai apreciaţi romancieri americani contemporan...

vezi autor