TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
OCNA...ce binecuvântare! Jurnal, partea a doua CO-EVG-OBJPAD-16-N-001
OCNA...ce binecuvântare! Jurnal, partea a doua
Vezi
galerie

OCNA...ce binecuvântare! Jurnal, partea a doua

de Evghenia Ghinzburg

Titlu apărut în colecția Corint Istorie la Corint

Id: #246695

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Această carte a apărut cu sprijinul Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc. Conținutul volumului nu reprezintă obligatoriu poziția oficială a Institutului.

Continuarea volumului Destin în bătaia vântului, jurnalul detenției Evgheniei Ghinzburg.

După mărturiile cutremurătoare din Destin în bătaia vântului (despre calvarul său până a ajuns în iadul numit Kolîma), în a doua parte a jurnalului său, Evghenia Ghinzburg descrie viața în Gulag, eliberarea sa după ispășirea pedepsei, domiciliul forțat în Magadan până în momentul reabilitării oficiale din 1957. Cu o voință teribilă și încrederea că adevărul va triumfa, autoarea a avut puterea să reziste până la capătul drumului, ieșind din anii de teroare mai puternică, descătușată și dornică de viață, mai sensibilă și continuând să iubească poezia, cea care i-a adus alinare în momentele de cumpănă.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Evghenia Ghinzburg

Traducător: Antoaneta Olteanu

Data apariției: noiembrie 2016

ISBN: 9786067930443

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 544

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Corint

Teme: supraviețuire

 

Opinii editoriale

„Povestea Evgheniei Ghinzburg este un exemplu incredibil de rezistență umană și perseverentă, dezvăluind crudul și cumplitul regim politic al vremii. Paginile ei constituie o adevărată provocare – oferă o nouă viziune asupra vieții, o perspectivă la care cei mai mulți dintre noi nu ne-am gândit vreodată și care ne va face să apreciem libertatea pe care o consideram un drept de la sine înțeles.”

Esther Harper, Central and Eastern European London Review

„Nu e puțin lucru să povestești fără ură și încrâncenare episoade atât de dramatice, dar este o calitate comună a tuturor cărților valoroase despre suferință. De altfel, faptele vorbesc de la sine și trezesc empatia în cititor, fără să fie necesare epitetele bombastice.”

Alin Mureșan