TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Escale în timp şi spaţiu PO-NIS-ESNTIS-10-N-001
Escale în timp şi spaţiu
Vezi
galerie

Escale în timp şi spaţiu

de Nicolae Steinhardt

Titlu apărut în colecția Seria de autor N. Steinhardt la Polirom

Id: #204337

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

In Escale in timp si spatiu, ca de altfel in mai toata opera sa, N. Steinhardt abordeaza domenii dintre cele mai variate.In „notele necronologice de drum” din Elvetia, Franta, Belgia si in convorbirile purtate in redactia revistei Vatra si in notele „literare si de alt fel”, comentariile operelor lui Dostoiesvki, Camus sau Ion Pillat se impletesc cu consideratii privitoare la istorie, stiinta si arhitectura, intr-un discurs fluid, care captiveaza imediat cititorul.

Repere biobibliografice de Virgil Bulat. Seria de autor „N. Steinhardt” apare in coeditare cu Manastirea "Sfinta Ana" Rohia. 

extinde
 

Detalii produs

Autor: Nicolae Steinhardt

Editor: Mănăstirea "Sf. Ana" Rohia

Ediţie îngrijită de: Virgil Bulat, Ştefan Iloae

Prefaţator: Ştefan Iloae

Data apariției: 2010

ISBN: 978-973-46-1693-0

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 576

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 120g/m

Editura: Polirom

 

Opinii editoriale

"Ceea ce da unitate intregului volum este tonalitatea „vocii” eseistului incarcata de iubire de viata si de oameni, de admiratie si smerenie nedisimulate in fata frumosului artistic, de onestitatea juvenila a trairii.

(...) Scrisul este calea prin care N. Steinhardt „ isi rodeste talentul”. Frumusetea escalelor in timp si spatiu vine din onestitatea confesiunii, din transparenta judecatii, din bucuria nedisimulata a impartasirii, din efervescenta spirituala traita prin literatura si arta. Toate acestea nu tin de limitele unei epoci. Escalele lui N. Steinhardt sint, in orice timp si in orice spatiu, prilej pentru delectare culturala si pentru regasirea bucuriei de a vedea si a trai frumosul artistic."

ianuarie 2011, Contemporanul - Irina Ciobotaru

"Posesor al unei culturi invidiabile pe care o foloseste cu eleganta senioriala, Steinhardt se arata cu atit mai convingator si mai cuceritor cu cit raportarile sale sint de natura sa demonstreze valoarea comparativa a modelelor propuse. S-ar putea cita multe rinduri sau pagini, de la observatiile atit de subtile incit provoaca surisul de bucurie al descoperirii intelelctuale si sufletesti pina la divagatiile, totdeauna de mare interes, care justifica sicronismul lovinescian prin erudite citatii si invocari...” 

Mircea Ivănescu

"Om de vasta cultura, nelinistit, iscoditor, cautator al sensului ascuns, realizator de conexiuni aparent imposibile, iubitor al nuantelor si posedind o incredibila deschidere spre noutate, N. Steinhardt se prezinta ca o personalitate mereu tinara si care scrie intr-o permanenta stare de bucurie. Dinamismul gindirii sale obliga la scrutarea profunzimilor, la inovatie, la patrunderea in camarile abia intredeschise ale ideilor, la indrazneala. In Escale in timp si spatiu fac casa buna fragmentul memorialistic cu dialogul, critica teatrala cu cea literara, recenzia de carte cu filmul, analiza unui gen muzical sau a unei personalitati din domeniu cu determinari filosofice. Varietatea temelor si a tipurilor de abordare isi gaseste implinirea si, pina la urma, se reduce la a descoperi ca fiecare act de cultura, fiecare carte, un vers ori o piesa de teatru (si chiar modalitatea in care ea este jucata) poseda – prin referire pozitiva sau negativa la ele – un sens, o invatatura, o cheie sapientiala, chiar morala.” 

Ştefan Iloaie
Nicolae Steinhardt
Nicolae Steinhardt
Autor

N. Steinhardt se naște la București pe 29 iulie 1912. Își face debutul publicist...

vezi autor