TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Memoriile unui antisemit HU-GVR-MEMOUA-15-N-001
Vezi
galerie

Memoriile unui antisemit

de Gregor von Rezzori

Titlu apărut în colecția Memorii | Jurnale la Humanitas

Id: #203234

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Clasic al literaturii moderne de limbă germană, Gregor von Rezzori a fost distins cu numeroase premii literare, printre care Theodor-Fontane-Preis, Premio Scanno, Premio Boccaccio, Premio Lorenzo il Magnifico.

 

Dacă volumul Zăpezile de altădată cuprinde cinci portrete de familie, Memoriile unui antisemit adună, sub un titlu autoironic, cinci episoade-cheie din viața autorului. Mergând din copilărie până la bătrânețe, aceste episoade se petrec în Bucovina românească, de după 1918, la București, în anii ’30, la Viena, în perioada premergătoare și în timpul Anschlussului, și la Roma, la sfârșitul anilor ’70. Fiecare dintre ele are în centru câte un om profund semnificativ pentru memorialist, toți fiind evrei; sau, mai exact, evreice, pentru că e vorba mai ales de femei ‒ prietene sau iubite ale autorului.

 

Minunat scris, „îmbinând ironia amară cu nostalgia dulce a rememorării” (New York Times), volumul de față i-a adus lui Gregor von Rezzori notorietatea internațională. Cititorii români vor avea surpriza să descopere veritabile secvențe cinematografice cu Bucureștiul interbelic, unele pline de pitoresc și senzualitate, altele melancolice și misterioase

extinde
 

Detalii produs

Autor: Gregor von Rezzori

Traducător: Catrinel Pleșu

Data apariției: august 2015

Titlu original: Denkwürdigkeiten eines Antisemiten

ISBN: 978-973-50-4776-4

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 312

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas

Teme: interbelic

 

Opinii editoriale

„Personajele autoficțiunii, cu psihologia lor marcată de traume ale istoriei, sunt înviate cu mâna de mare romancier, care știe deopotrivă să reconstituie atmosfera Bucovinei Natale, cu peisaje paradisiace și tablou uman pestriț, a Bucureștiului balcanic din deceniul al IV-lea, a Vienei din perioada ascensiunii nazismului. Cu un stil personal, o lume și o miză mare, cartea cosmopolitului supraviețuitor al tragediilor din secolul trecut nu poate să nu aibă rezonanțe speciale pentru cititorul român.”

Formula as nr. 849, 13-19 decembrie 2008 - Adriana Bittel

„Gregor von Rezzori vorbește, fără iluzii și fără judecăți morale superficiale, despre antisemitism, tragedia care a schimbat fața Europei și a lumii.”

Bruce Chatwin

„O cronică dramatică a unei metamorfoze personale, o carte curajoasă și provocatoare.”

Chicago Sun Times

„Romanul lui Gregor von Rezzori spune mai mult despre antisemitism decât o sută de cărți de istorie.”

Times Literary Supplement
Gregor von Rezzori
Gregor von Rezzori
Autor

GREGOR VON REZZORI (1914–1998) s-a născut într-o familie austriacă la Cernăuţi,...

vezi autor