TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Ca o piatră în rîu PO-MAC-CAOPNR-21-N-001
Ca o piatră în rîu
Vezi
galerie

Ca o piatră în rîu

de Mauro Corona

Titlu apărut în colecția Biblioteca Polirom la Polirom

Id: #374395

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Cărţile lui Mauro Corona s-au vîndut în peste trei milioane de exemplare în Italia

 

Ca o piatră în rîu este cel mai autobiografic roman al lui Mauro Corona. În parte bildungsroman, în parte căutare a sensului existenţei, cartea urmăreşte destinul unui sculptor în lemn pasionat de scris şi de alpinism.

Crescut într-o sărăcie lucie, într-o familie în mare măsură disfuncţională, în care trei fraţi – viitorul sculptor fiind cel mai mare – supravieţuiesc cu greu brutalităţii şi umilinţelor tatălui, acesta urmează cu încăpăţînare drumul aspru pe care şi l-a ales. Mai tîrziu, devenit sculptor recunoscut, protagonistul romanului îşi trăieşte viaţa urmărit de traumele copilăriei, la care se adaugă în chip straniu păcatele strămoşilor.

Brutal, alcoolic, pasionat de escalade pe munţi, el cunoaşte succesul după multă trudă doar pentru a se retrage în ultimii ani de viaţă într-o cabană de munte ce seamănă foarte bine cu casa copilăriei. Aici trăieşte o iubire tomnatică şi misterioasă şi tot aici se confruntă cu o taină ce îl bîntuie pînă la moarte. O carte ce degajă o tensiune uneori aproape insuportabilă, Ca o piatră în rîu este şi o meditaţie asupra destinului, cu o poveste care alunecă imperceptibil în fantastic, ţinînd treze atenţia şi curiozitatea cititorului pînă la ultima pagină.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Mauro Corona

Traducător: Cerasela Barbone

Data apariției: iunie 2021

ISBN: 978-973-46-8490-8

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 216

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Mauro Corona
Mauro Corona
Autor

Mauro Corona (n. Baselga di Piné, 1950) este un scriitor, sculptor şi alpinist i...

vezi autor