TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Liliana Tomescu IN-MSS-LILIAT-20-N-001
Liliana Tomescu
Vezi
galerie

Liliana Tomescu

de Marina Spalas, Sergiu Cioiu

Titlu apărut în colecția Memoria. Integral la Integral

Id: #322917

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

"Actriță a Teatrului Nottara din București timp de peste 30 de ani, Liliana Tomescu a reușit record peste record, multe imposibil de egalat. „Pygmalion” a avut circa 500 de reprezentații, „Ciocârlia” – 400, „Luna dezmoșteniților”, puțin peste 600, iar „Adio, Charlie!” s-a jucat de 870 de ori. În 1964 i s-a acordat titlul de „Artistă Emerită”, un alt record, fiind cea mai tânără actriță – la numai 35 de ani – care l-a primit vreodată. 

Mă tot întrebam cum ar fi bine să construim această carte? Ca un InterViu, cum s-a mai făcut sau o poveste secvențială, cu intervenții ale unor oameni care au cunoscut-o și i-au putut apreciat spectacolele? Cu citate din cronicile vremii, cu mărturii din viața ce a dus-o, ca actriță, în doar 30 de ani de teatru, alături de câțiva actori și regizori excepționali. Prima viață, până la vârsta de 50 de ani, în România, și apoi, a doua viață, alături de Lucian, în ultimii 40 de ani petrecuți în Suedia?

Cum ar fi povestea vieții, așa cum ar povestit-o Liliana, prin viu grai, stând pe un șezlong, acum, când a împlinit 90 de ani și, are, încă,  acea vigoare a spiritului, cu o memorie vie și o descriere precisă, din care nu lipsesc farmecul, sarea, piperul și metafora?" - Sergiu Cioiu

extinde
 

Detalii produs

Autor: Marina Spalas, Sergiu Cioiu

Data apariției: noiembrie 2020

ISBN: 978-606-992-543-0

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 284

Dimensiuni: 20x20 cm

Limbă: Română

Hârtie: 80g/m

Editura: Integral