TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Argonauții BB-MAN-ARGONA-17-N-001
Argonauții
Vezi
galerie

Argonauții

de Maggie Nelson

Id: #248578

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Argonauţii lui Maggie Nelson este un jurnal care flexează genurile, o lucrare de „autoteorie" care oferă observații noi, energice și actuale despre dorință, identitate, limitările și posibilitățile iubirii și ale limbajului. Nucleul este relația lui Nelson cu artistul Harry Dodge. Iubirea pentru Harry, fluiditatea genului său și parcursul sarcinii lui Nelson oferă o intrare directă în complexitățile, provocările și extazul întemeierii unei familii queer. Nelson corelează experiența personală cu o explorare riguroasă a teoriilor iconice despre sexualitate, gen, despre instituția vexată a căsătoriei și creșterea copiilor. Insistența lui Nelson pe independența radicală a libertății individuale și pe valoarea creșterii unui copil devine strigătul profund, impunător, intransigent al acestei cărți.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Maggie Nelson

Data apariției: aprilie 2017

ISBN: 978-606-942-377-6

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 160

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Black Button Books

Teme: identitate

 

Din blogul Cartepedia

Cartepedia Cartepedia

,,Luna iunie este numită și Pride Month, acea perioadă a anului în care sărbătorim Pride-ul sau luna dedicată comunității LGBTQ+. Sărbătorim 52 de ani de la revoltele de la Stonewall (Greenwich Vill......“

citește mai mult
Cristina Seciu Cristina Seciu

,,Pentru că octombrie este luna istoriei LGBTQ, o (foarte scurtă) listă cu titluri reprezentative pentru comunitate. ...“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

„Este dificil să scrii despre iubire ca idee, fără să virezi în abstract, și despre iubire ca emoție, fără să virezi în dulcegărie; Nelson reușește să le facă pe ambele cu o genială candoare."
 

The New Yorker's Books We Loved in 2015

„Atât de multe lucruri scrise despre maternitate fac lumea să pară mai mică după nașterea copilului, mai circumscrisă, păstrând fidelitatea tacită a presupunerilor culturale generalizate despre mamă și domesticitate; cartea lui Maggie Nelson reușește exact opusul."
 

The New York Times Book Review

„Am citit Argonauții pe nerăsuflate, cu lacrimi în ochi, tulburată, într-o singură zi, și încă mă recompun."
 

Miranda July

Nu seamănă cu nimic din ceea ce ai citit până acum; demontează stereotipia cu ferocitate și fără ironie; disecă schimbarea dinspre exterior spre interior și viceversa: configurează o lume a certitudinilor fluide.

Black Button