TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Jurnalul de la Păltiniș (ed. de lux) HU-GAL-JURDLP-13-N-001
Vezi
galerie

Jurnalul de la Păltiniș (ed. de lux)

de Gabriel Liiceanu

Id: #229563

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Jurnalul de la Păltiniş – jurnalul momentelor petrecute de Gabriel Liiceanu în preajma lui Noica – a fost bestseller al anilor '80, când se vindea pe sub mână si e împrumuta numai prietenilor de încredere. Ediţia a doua, revazută şi adaugită cu paginile cenzurate în 1983, a fost publicată de Humanitas în 1991 şi din acel an Jurnalul s-a vândut în peste 50 000 de exemplare.

 

Împreună cu EpistolarulJurnalul de la Paltiniş reconstituie în beneficiul tinerei generaţii e astăzi premisele mitului de ordin cultural născut, în anii '80, în jurul personalităţii lui Noica.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Gabriel Liiceanu

Data apariției: 2013

ISBN: 9789735058722

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 376

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,5x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas

Teme: şcoală, Cultură

 

Opinii editoriale

„...O astfel de carte istoriseşte o fabulă care, cu sau fără noi, merita să fie inventată.”

Constantin Noica

Mult iubite Domnule Noica,
Ţin pe masa mea o poză pe care Andrei ne-a făcut-o la Păltiniş, în timp ce urcam pe poteca pietruită care duce spre cabana d-voastră. Poza este făcută din spate şi are în ea o elocvenţă a însoţirii care mă fascinează de câte ori o privesc. Poate pentru că astăzi este ajunul Crăciunului şi simt nevoia să mă deschid către obiectele iubirilor şi veneraţiilor mele, mă întorc către d-voastră, din depărtarea aceasta care apropie în chipul cel mai adânc, şi vă mulţumesc pentru drumul pe care, cu spatele întors către lume, m-aţi lăsat să îl facem împreună. De „despărţit“ poate fi vorba doar în sensul că drumul ce mi se deschide în faţă trebuie de-acum să-l străbat singur, vegheat doar de privirea d-voastră, pe care îmi place să o simt în urma mea ca pe o însoţire, ce îmi măsoară din depărtare poticnirile, şovăiala şi regăsirile. Aşa mă simt în clipa aceasta, altfel, dar la fel de tare, legat de d-voastră...”


Gabriel Liiceanu către Constantin Noica, 24 decembrie 1982

„Peste 100 de ani nici eu nu voi mai fi cunoscut, nici Liiceanu. Dar raportul dintre noi va fi cunoscut. A face cultură e a sta într-un picior. În fotografie şi eu sunt într-un picior, şi el. Dar eu sunt pe piciorul drept, pe când el e pe cel stâng. Acesta e raportul.”

Constantin Noica, Jurnal de idei
Gabriel Liiceanu
Gabriel Liiceanu
Autor

Gabriel Liiceanu este unul dintre cei mai importanţi autori de „literatură perso...

vezi autor