TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Exilul imposibil HU-GEP-EISZLS-19-N-001
Vezi
galerie

Exilul imposibil

de George Prochnik

Titlu apărut în colecția Memorii | Jurnale la Humanitas

Id: #265312

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Stefan Zweig la sfârșitul lumii
 

Descriere produs

NATIONAL JEWISH BOOK AWARD PENTRU BIOGRAFIE

 

În 1930, Stefan Zweig era probabil cel mai tradus scriitor european, iar romanele, povestirile și mai cu seamă biografiile sale erau cunoscute în întreaga lume.


Totul se schimbă însă odată cu ascensiunea lui Hitler, când Zweig, omul de o inteligență remarcabilă, umanistul în cel mai larg și mai profund sens al cuvântului, scriitorul dedicat fără odihnă și fără rest promovării valorilor intelectuale, e nevoit să fugă din Austria peste care se abate amenințarea nazistă.


Despărțirea de casă, ruperea legăturilor cu viața culturală a Vienei, izolarea de prieteni și de universul în care s-a desăvârșit ca scriitor, peregrinările prin lumea largă de la Londra la New York, la Rio de Janeiro și apoi la Petrópolis, destinația cea de pe urmă, îl secătuiesc de puteri și îl dezrădăcinează iremediabil.

 

Exilul imposibil, povestea vieții sfârșite tragic a lui Stefan Zweig, înfățișează prăpastia dintre lumea ideilor bătrânei Europe și cea a tinerei Americi, precum și zbuciumul celor care s-au văzut nevoiți s-o abandoneze pe una pentru cealaltă. Destinul lui Zweig este emblematic, până la urmă, pentru o epocă ce se sfârșește și o lume care se surpă în ea însăși, pe măsură ce-și pierde valorile.

 

Pe copertă: Stefan Zweig, New York, 1941 (fotografie de Kurt Severin, prin amabilitatea lui David H. Lowenherz)

extinde
 

Detalii produs

Autor: George Prochnik

Traducător: Alexandru Macovescu

despre: Stefan Zweig

Data apariției: octombrie 2019

ISBN: 978-973-50-6553-9

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 392

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas

Teme: destin, Al Doilea Război Mondial, exil, nazism, Cultură

 

Opinii editoriale

„Exilul imposibil nu e doar povestea ultimilor ani ai lui Zweig. Este un studiu de caz al dezrădăcinării celor care nu și-au pierdut doar casa, ci și putința de a defini ce înseamnă „acasă”… George Prochnik dă greutate experienței trăite de exilați în timpul războiului… iar cuvintele lui sunt zguduitoare.”

The Wall Street Journal

„O lucrare majoră de critică și istorie culturală despre cea mai întunecată perioadă din trecutul recent al Europei... Talentul și suferința lui Zweig nu au fost nicicând atât de profund explorate ca în acest studiu exemplar.”

The Times
Stefan Zweig
Stefan Zweig
despre

Născut în familia unui industriaș înstărit, Stefan Zweig (1881-1942) şi-a făcut...

vezi autor