TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Dragul meu prieten. Corespondenţă 1961-1986 CC-HPM-DRMPC1-11-N-001
Dragul meu prieten. Corespondenţă 1961-1986
Vezi
galerie

Dragul meu prieten. Corespondenţă 1961-1986

de Mircea Eliade, Henry Pernet

Titlu apărut în colecția Biblioteca esenţială la Casa Cărţii de Ştiinţă

Id: #230712

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Citind această culegere, specialistul în Eliade şi cititorul obişnuit descoperă un Eliade cald şi deschis, prietenos, dornic să ajute şi să îndrume, deschis la critică, recunoscător pentru ajutorul oferit; însă volumul oferă, în acelaşi timp, importante detalii despre lucrările scrise şi activităţile academice ale lui Eliade din acea perioadă. 19611986 au fost anii maximei influenţe şi vizibilităţi internaţionale a lui Eliade şi unele dintre operele sale majore au fost scrise sau pregătite între aceşti ani: The Encyclopedia of Religion (16 volume), The History of Religious Ideas (3 volume complete, din 4 plănuite), mare parte a memorialisticii şi câteva romane. 

extinde
 

Detalii produs

Autor: Mircea Eliade, Henry Pernet

Editor: Mihaela Gligor

Traducător: Mihaela Gligor, Călin Cristian Pop

Data apariției: 2011

ISBN: 978-973-133-911-5

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 336

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Casa Cărţii de Ştiinţă

 

Opinii editoriale

"Ceea ce face corespondenţa lui Henry Pernetatât de valoroasă este faptul că aceasta este completă şi aruncă lumină asupra neîntreruptei relaţii personale a lui Eliade, întinsă pe un sfert de secol, cu un om care încă se întreabă cum de Profesorul a putut avea „o răbdare atât de nemaipomenită şi o deschidere atât de mare în a ajuta un tânăr student care‑l hărţuia” (...). Atât scrisorile trimise cât şi cele primite au fost păstrate cu preţuirea discipolului, aparent fără vreun gând legat de publicarea lor. Cititorul aflat în căutarea unui portret intim al familiei Eliade se va bucura citind scrisorile pe care Henry Pernets‑a hotărât să le dea lumii. Trebuie să avem în vedere faptul că aceştia au fost anii maximei influenţe şi vizibilităţi a lui Eliade.” 

Mac Linscott Ricketts

"În 1961, am fost sedus nu de opera lui Mircea Eliade, pe care o citisem prea puţin, ci de personalitatea lui Eliade, de erudiţia lui, de prezenţa lui caldă, de entuziasmul său comunicativ pentru un proiect ale cărui detalii îmi scăpau pe atunci. În cei 25 de ani care au urmat, am putut să-i apreciez simplitatea, generozitatea, cultura sa incredibilă, creativitatea, umorul şi marea sa omenie. Din multe puncte de vedere, el mi‑a schimbat viaţa şi îi păstrez o recunoştinţă nealterată. Relaţia noastră de la maestru la elev s‑a transformat în prietenie, apoi în afecţiune, o afecţiune pe care i‑o păstrez intactă până azi.” 

Henry Pernet
Mircea Eliade
Mircea Eliade
Autor

Mircea Eliade (1907-1986), istoric al religiilor, scriitor. Urmează cursurile Fa...

vezi autor