TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
De la Muntele Sfânt VE-WID-DE0LMS-13-P-001
De la Muntele Sfânt
Vezi
galerie

De la Muntele Sfânt

de William Dalrymple

Titlu apărut în colecția Perspective la Vellant

Id: #220602

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

În primăvara anului 587 doi călugări porneau într-o călătorie extraordinară, ce avea să-i poarte în semicerc prin lumea bizantină de pe malurile Bosforului până la dunele Egiptului. Pe drum, Ioan Moshu și ucenicul său, Sofronie Scolasticul, au poposit în peșteri, mânăstiri și sihăstrii îndepărtate, culegând înțelepciunea pustnicilor și a părinților din deșert înainte ca lumea acestora să se prăbușească sub umbra Islamului.

După aproape 1500 de ani, călăuzit de scrierile celor doi, William Dalrymple pornește pe urmele lor. Jurnalul său de călătorie este mărturia unei lumi pe cale de dispariție. Comparat deseori cu Alan Bennett, în ceea ce priveşte oralitatea stilului, William Dalrymple construieşte aici un discurs neaşteptat, cu un subiect pe cât de grav, pe atât de controversat, dar contracarat în fiecare pagină de o relatare prietenoasă, caldă, personală, de un umor dezarmant.

Jurnal inedit de călătorie iniţiatică şi de cercetare istorică deopotrivă, această carte surprinde cititorul încă de la primele pagini prin stilul spumos, inedit şi nota uşor ironică. Călătorie, magie, misticism, istorie, ortodoxism, într-un spaţiu mediteranean circular, de la Muntele Athos, prin Turcia, Siria, până în Egipt – toate aceste elemente sunt prinse într-o poveste captivantă, presărată cu informaţii istorice, fotografii inedite și comentarii neașteptate.

extinde
 

Detalii produs

Autor: William Dalrymple

Traducător: Raluca Cimpoiașu

Data apariției: august 2013

Titlu original: From the Holy Mountain: A Journey in the Shadow of Byzantium

Copertă: Paperback

Număr pagini: 592

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 120g/m

Editura: Vellant

William Dalrymple
William Dalrymple
Autor

Născut în Scoția în 1965, William Dalrymple a studiat istoria la Ampleforth și T...

vezi autor