TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Să fii român! CD-DAP-S000FR-16-N-001
Să fii român!
Vezi
galerie

Să fii român!

de Dan Puric

Id: #246987

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

"Eram mic, să tot fi avut vreo șase anișori când mamaica, mamă mamei, m-a luat de la țară, din mica comună de pe atunci din munții Buzăului, Nehoiu, că să mă ducă la București să-nvat carte. N-aveam de unde să știu, crescut acolo în oază de fericire a copilăriei mele, înconjurat de munții aceia, plini de taine nespovedite ce respirau deopotrivă sălbăticie și libertate, că mă născusem într-un popor, care de-a lungul existenței sale crease probleme așa de „grave" omenirii împiedicând-o de la un destin luminos! 

Tot ce știam atunci era că familia mea, adică mama și tata, hotărâseră că spre binele meu, era necesar să fiu luat în grijă de mamaica, care locuia la București și-acolo să-ncep școală, pentru a putea învață mai bine. 

Ce mirare pentru copilașul acela de șase ani, care eram pe-atunci, venit brusc din mijlocul munților care semănau cu niște valuri imense verzi, încremenite de un zeu, că pedeapsă că îndrăzniseră să se ridice până la cer și de pe marginea acelui rău furtunos, Buzaul, ce-și prăvălea valurile nervoase printre stâncile și bolovănii ieșiți în cale că o herghelie de căi sălbatici, galopând înnebuniți de atâta libertate, atunci când în față lui se așternu o lume total străină. Ochii lui se forțau să vadă lucruri noi, care nu știu de ce, parcă dintr-un început îi oboseau sufletul cu un fel de tristețe tăcută ce semăna cu suspinul înfundat al unei suferințe îngropate într-un mare adânc de amar sufletesc. Uriași triști, născuți suferinzi și condamnați definitiv să trăiască o viață cenușie, erau blocurile! Case imense puse una peste alta, cutii de ciment pline de igrasie sufletească ce adăposteau jucării singure, aruncate de cei care le folosiseră în groapă unui cumplit destin comun al suferinței. Ferestrele blocurilor aveau ceva din privirea ultima a bolnavilor deznădăjduiți. Dincolo de ele, în tăcere pâlpâia cu vulnerabilitatea candelei rămasă fără ulei, existența nefericită a oamenilor. Ajunsesem în București, capitala țării!"

extinde
 

Detalii produs

Autor: Dan Puric

Data apariției: noiembrie 2016

ISBN: 978-606-93718-2-4

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 176

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Compania Dan Puric

 

Opinii editoriale

 "SĂ FII ROMÂN înseamnă să îți iubești credința strămoșească în care te-ai născut, martirii și eroii neamului tău, să îți iubești tradiția,cultură și oamenii mari pe care i-a dat acest pământ, cât mai ales să îți iubești necondiționat în ciuda tuturor evidențelor țara de astăzi că să ai puterea să o ridici “ 

Dan Puric

"Sau țara această să fie în adevăr românească, sau nici nu merită să fie!"

Mihai Eminescu
Dan Puric
Dan Puric
Autor

Dan Puric (n. 12 februarie 1959) este un actor, eseist, autor și regizor de teat...

vezi autor