TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Amintiri dintr-o copilărie PA-CDP-AMINDC-18-N-001
Amintiri dintr-o copilărie
Vezi
galerie

Amintiri dintr-o copilărie

de Constantin D. Pavel

Id: #259107

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Nişte preapline clondire cu amintiri, asta suntem. Și la primele mişcări generate de trăirile trecutului, revăr­săm din noi picături mari, translucide, în care se unduiesc, oglindite, figurile copi­lăriei, cele care ne-au rămas adânc întipărite în memorie pentru tot restul existenței noastre pe acest pământ.

Fiecare dintre noi păstrează în suflet fâşii – mai scurte sau mai lungi – din vieţile altora, momente în care exis­ten­ţele se izbesc unele de altele, contopindu-se sau – dim­potrivă – respingându-se și îndepărtându-se pentru tot­deauna. Și viața întreagă este, în cele din urmă, un lung șir de astfel de interacțiuni. Cele mai multe rămân fără urmări, însă o parte – puține, ce-i drept! – au impact și produc rezultate. Rezultate bune sau rezultate rele, după cum a fost omul în acea perioadă a existenței lui. Aceste ciocniri ajung să joace roluri extrem de importante, primordiale uneori, în formarea caracterului și a persona­lității noastre, în setarea valorilor și a credințelor după care ne vom trăi viața. În mod evident, cele mai hotărâ­toare sunt cele care au loc în copilărie, la vârsta la care aproape orice experiență lasă o urmă în cugetul și-n sim­ți­rea noastră.

Am luat hotărârea să scriu această carte cu aproape un deceniu și jumătate în urmă, după ce am acceptat să lucrez la un proiect despre biografiile celor mai importanți autori români prezenți în programa șco­lară, pentru o edi­tură care acum nu mai există, dar unde am învățat multe lucruri valoroase; parcurgând amintirile acestor autori, am regăsit la fiecare, fără ex­cepție, un punct comun: cu toții au scris despre oamenii care le-au influențat copi­lă­ria, despre acele ființe care au făcut ca viețile lor să o apuce pe un drum sau pe un altul. În felul acesta, sute și mii de existențe banale, comune, au rămas în istorie sub pana lor inspirată.

Vii sau morți, oamenii care populează această carte fac sau au făcut parte din viața mea. Iar viața mea este, la rândul ei, o carte deschisă. Citește-o! S-ar putea să înțelegi ceva mai multe despre tine însuți, s-ar putea să descoperi acel ceva care poate face diferența, la un moment dat, între a fi un învigător sau un învins în propria-ți viață.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Constantin D. Pavel

Data apariției: ianuarie 2018

ISBN: 978-606-8879-08-6

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 178

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Pavcon