TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Autobiografia lui Charles Darwin HU-CHD-ALCDUD-17-N-001
Vezi
galerie

Autobiografia lui Charles Darwin

de Charles Darwin

Titlu apărut în colecția Memorii | Jurnale la Humanitas

Id: #249294

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Urmată de fragmente din Călătoria unui naturalist în jurul lumii
 

Descriere produs

Amintirile lui Charles Darwin, scrise pentru „copiii şi nepoţii mei”, deschid o perspectivă revelatoare asupra vieţii şi gândirii unui savant care a revoluţionat nu doar studiul naturii, ci şi felul în care ne vedem pe noi înşine. Această versiune completă a Autobiografiei restituie pasajele – considerate prea radicale – cenzurate de familie la momentul primei publicări. Darwin îşi zugrăveşte devenirea pe fundalul unui tablou mai amplu al vieţii intelectuale victoriene, alternând expuneri esenţiale, precum aceea despre credinţa religioasă, cu relatări anecdotice.

 

Autobiografia este întregită în acest volum cu o selecţie reprezentativă din jurnalul ţinut de Darwin în timpul călătoriei sale în jurul lumii la bordul vasului Beagle (1831–1836). Dacă înaintea acestei expediţii tânărul absolvent al Universităţii Cambridge cocheta cu ideea de a deveni preot de ţară, periplul de cinci ani prin nenumărate ţinuturi l-a făcut să pună la îndoială multe dintre credinţele acceptate despre om şi Pământ şi l-a condus în cele din urmă la elaborarea celebrei sale teorii a evoluţiei prin selecţie naturală. Relatările lui Darwin despre băştinaşii din Ţara de Foc, despre marele cutremur produs pe teritoriul chilian în 1835 sau despre speciile observate în arhipelagul Galápagos constituie nu doar un document unic în istoria ştiinţei, ci şi un fascinant jurnal de călătorie.

 

Sentimentul dominant ce răzbate atât din Autobiografie, cât şi din Călătorie este cel al uimirii în faţa lumii naturale şi al entuziasmului nemărginit pentru descoperirea ştiinţifică. De peste un secol şi jumătate, figura lui Darwin este caricaturizată în necunoştinţă de cauză, iar ideile sale sunt supuse unor nesfârşite răstălmăciri. Mărturiile fundamentale reunite în acest volum, însoţite de numeroase ilustraţii, îi prilejuiesc cititorului un contact direct şi nemistificat cu savantul, gânditorul şi omul Charles Darwin.

 

Pe copertă: Gravură colorată după un desen de John James Audubon, 1838
Pe forzaț: Harta lumii cu itinerarul vasului Beagle, din Ch. Darwin, Journal of researches, J. Murray, London, 1890

extinde
 

Detalii produs

Autor: Charles Darwin

Traducător: Ioana Miruna Voiculescu, Andrei Bontaş, Ancuţa Bontaş

Prefaţator: Mircea Flonta

Data apariției: iunie 2017

ISBN: 978-973-50-5763-3

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 312

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,5x20,5 cm - A5

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas

Teme: natură

 

Din blogul Cartepedia

Dragoș-Andrei Preutescu Dragoș-Andrei Preutescu

,,Într-o frumoasă ediție apărută anul acesta la Editura Humanitas, volumul dedicat vieții omului de știință Charles Darwin ne poartă atât vizual cât și textual în perioada marilor descoperiri științific......“

citește mai mult
Charles Darwin
Charles Darwin
Autor

Locul lui Charles Darwin (12 februarie 1809–19 aprilie 1882) în istoria cercetăr...

vezi autor
Mircea Flonta
Mircea Flonta
Prefaţator

MIRCEA FLONTA (n. 1932) este unul dintre profesorii de marcă din domeniul filozo...

vezi autor