TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Cer întunecat. Fuga unui copil din Afganistan în Marea Britanie PO-GPN-CNFUCD-16-N-001
Cer întunecat. Fuga unui copil din Afganistan în Marea Britanie
Vezi
galerie

Cer întunecat. Fuga unui copil din Afganistan în Marea Britanie

de Gulwali Passarlay, Nadene Ghouri

Titlu apărut în colecția Hors Collection la Polirom

Id: #245382

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

În 2006, după ce tatăl și bunicul lui au fost uciși de armata americană, Gulwali Passarlay a fost trimis de mama sa departe de Afganistan. Avea 12 ani. A pornit într-o călătorie lungă și anevoioasă, în cursul căreia a fost închis, a suferit de foame și a fost victima cruzimii și a violenței. A fost cît pe ce să-și piardă viața în adîncurile Mării Mediterane, a îndurat brutalitatea celor care ar fi trebuit să aibă grijă de copii și a stat o lună într-un lagăr din Calais. A reușit în cele din urmă să ajungă în Marea Britanie, unde a fost înscris la școală, fiind admis apoi la una dintre universitățile de elită. Asemenea lui, mii de oameni își riscă viața încercînd să fugă din zonele de conflict. Mulți mor în cursul călătoriei; unii sînt trimiși înapoi, urmînd să fie închiși sau omoriti; puțini sînt cei ce supraviețuiesc și ajung în țări care le oferă o nouă șansă. Gulwali povestește despre hotarîrea și curajul care triumfă împotriva tuturor adversităților.  

extinde
 

Detalii produs

Autor: Gulwali Passarlay, Nadene Ghouri

Traducător: Adina-Maria Simion

Data apariției: iulie 2016

ISBN: 978-973-46-2637-3

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 356

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: conflict, război

 

Opinii editoriale

Cer întunecat spune povestea unor copii forțați să-și abandoneze căminul și familia. O mărturie despre curajul celor care fug din zone de conflict în căutarea siguranței.”

The Independent

„O poveste impresionantă... o viață care a fost pe punctul de a se pierde înainte de vreme înflorește acum plină de speranță.”

The Times