Descriere produs
„Cred însă că deprinderile culinare de bază sunt o virtute, că abilitatea de a te hrăni cu pricepere atât pe tine, cât şi pe alţii ar trebui predată tuturor tinerilor drept o competenţă fundamentală, că ar trebui să devină la fel de esenţială în procesul de maturizare ca atunci când te ştergi singur la fund, traversezi fără nici un ajutor strada sau când ajungi să inspiri suficientă încredere încât să ţi se dea bani cu împrumut.
Un minimum de cunoştinţe despre cum se mânuieşte un cuţit ar trebui să fie obligatoriu. Fără el nu suntem buni de nimic, suntem nişte naufragiaţi cu o cutie de conserve alături – dar niciun deschizător. Totul începe cu deprinderea modului în care se foloseşte un obiect ascuţit, suficient de familiar ca să ducem treaba la bun sfârşit fără să ne rănim. Aşadar, vorbim despre elementele de bază ale mânuirii, ascuţirii şi păstrării cuţitelor, precum şi despre acelea ale tăiatului, tocatului şi feliatului rudimentar, dar eficient. Nimic prea serios. Doar suficientă îndemânare în folosirea cuţitului, cât să te poţi măsura cu orice bunică din Sicilia." - Anthony Bourdain
Coada lungă. De ce viitorul în afaceri înseamnă să vinzi câte puţin din toate (2013) ,
Detalii produs
Titlu original: Medium Raw: A Bloody Valentine to the World of Food and the People Who Cook
ISBN: 978-606-8360-61-4
Copertă: Paperback
Număr pagini: 328
Limbă: Română
Dimensiuni: 13x20 cm
Hârtie: 80g/m
Editura: Victoria Books
Teme: succes
Opinii editoriale
„Autorul volumului Kitchen Confidential e de-acum tată, însă nu și-a făcut curat în vocabular, nu și-a pierdut apetitul usturător și nici perspectiva critică."
Time Magazine„Bourdain e un populist adevărat, la fel de preocupat să ridice în slăvi cel mai umil lucrător la wok, pe cât e să-și preamărească super-chef-ul. Dacă privirea ageră și limba ascuțită i-au adus faima, ceea ce l-a menținut în lumina reflectoarelor este sufletul său. Asemenea lui Oscar Wilde, e un moralist în haine de libertin. Să-l țină mult și bine!"
Denver Post„Domnul Bourdain este un scriitor înflăcărat, cu mult umor și adesea spurcat la gură. Te înfioară când sare la atac, dar e și un entuziast care scrie bine despre lucrurile dragi lui. Relatările sale detaliate despre viețile secrete ale angajațiilor din restaurante sunt nemaipomenite."
Wall Street Journal