TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Crud VB-ANB-BOURDC-13-N-001
Vezi
galerie

Id: #227257

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Povești tăioase din lumea mâncărurilor și a celor care gătesc
 

Descriere produs

Cred însă că deprinderile culinare de bază sunt o virtute, că abilitatea de a te hrăni cu pricepere atât pe tine, cât şi pe alţii ar trebui predată tuturor tinerilor drept o competenţă fundamentală, că ar trebui să devină la fel de esenţială în procesul de maturizare ca atunci când te ştergi singur la fund, traversezi fără nici un ajutor strada sau când ajungi să inspiri suficientă încredere încât să ţi se dea bani cu împrumut.


Un minimum de cunoştinţe despre cum se mânuieşte un cuţit ar trebui să fie obligatoriu. Fără el nu suntem buni de nimic, suntem nişte naufragiaţi cu o cutie de conserve alături – dar niciun deschizător. Totul începe cu deprinderea modului în care se foloseşte un obiect ascuţit, suficient de familiar ca să ducem treaba la bun sfârşit fără să ne rănim. Aşadar, vorbim despre elementele de bază ale mânuirii, ascuţirii şi păstrării cuţitelor, precum şi despre acelea ale tăiatului, tocatului şi feliatului rudimentar, dar eficient. Nimic prea serios. Doar suficientă îndemânare în folosirea cuţitului, cât să te poţi măsura cu orice bunică din Sicilia." - Anthony Bourdain

extinde
 

Detalii produs

Autor: Anthony Bourdain

Traducător: Mihai Pascu

Data apariției: septembrie 2013

Titlu original: Medium Raw: A Bloody Valentine to the World of Food and the People Who Cook

ISBN: 978-606-8360-61-4

Copertă: Paperback

Număr pagini: 328

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Victoria Books

Teme: succes

 

Opinii editoriale

Autorul volumului Kitchen Confidential e de-acum tată, însă nu și-a făcut curat în vocabular, nu și-a pierdut apetitul usturător și nici perspectiva critică."

Time Magazine

Bourdain e un populist adevărat, la fel de preocupat să ridice în slăvi cel mai umil lucrător la wok, pe cât e să-și preamărească super-chef-ul. Dacă privirea ageră și limba ascuțită i-au adus faima, ceea ce l-a menținut în lumina reflectoarelor este sufletul său. Asemenea lui Oscar Wilde, e un moralist în haine de libertin. Să-l țină mult și bine!"

Denver Post

Domnul Bourdain este un scriitor înflăcărat, cu mult umor și adesea spurcat la gură. Te înfioară când sare la atac, dar e și un entuziast care scrie bine despre lucrurile dragi lui. Relatările sale detaliate despre viețile secrete ale angajațiilor din restaurante sunt nemaipomenite."

Wall Street Journal
Anthony Bourdain
Anthony Bourdain
Autor

Anthony Bourdain este autorul romanelor Bone in the Throat (2000) și Gone Bamboo...

vezi autor