TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Asta nu-ți aparține/ Părinții mei: O introducere BB-ALH-ANAPMO-20-N-001
Asta nu-ți aparține/ Părinții mei: O introducere
Vezi
galerie

Asta nu-ți aparține/ Părinții mei: O introducere

de Aleksandar Hemon

Id: #317021

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

În funcție de felul în care citim acest dublu volum de memorii, fie trecem de la relatare concretă la fragmentare, fie privim ițele memoriei țesându-se sub ochii noștri într-o singură poveste. Acest al doilea volum de nonficțiune al scriitorului născut în Sarajevo are două părți între aceleași coperte – Părinții mei: O introducere și Asta nu-ți aparține –, putând fi citite în orice ordine, fiind deopotrivă legate și separate, la fel ca doi părinți sau două țări în război.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Aleksandar Hemon

Traducător: Anca Dumitrescu, Elena Marcu

Data apariției: septembrie 2020

ISBN: 978-606-900-315-2

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 336

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Black Button Books

 

Opinii editoriale

"Două volume de memorii foarte diferite între aceleași coperte abordând memoria, identitatea, istoria și moralitatea din perspective diferite… [Părinții mei este] un memoir despre moralitate, despre amintire, despre ceea ce dăinuie. Asta nu-ți aparține constă într-o serie de fragmente mature, încântător de poetice… O combinație incisivă de literatură ce vorbește despre funcția literaturii și amintiri ce explorează însemnătatea memoriei."

Kirkus Reviews

"Hemon s-a jucat mereu cu limitele – limitele locurilor, ale sinelui – explorând felul în care granițele atât de poroase și de accidentale contează atât de mult… „Asta nu-ți aparține” este inundat de fatalism, un sentiment copleșitor al moralității și de bănuiala că poveștile ar putea să nu fie niciodată de ajuns. Acest sentiment este amplificat de ceea ce transmite Hemon atât de frumos și atât de concret în „Părinții mei: O introducere”, Hemon, fiul de vârstă mijlocie, încercând să aducă la lumină toate aceste lucruri cu grijă și emoție."

Jennifer Szalai, The New York Times
Aleksandar Hemon
Aleksandar Hemon
Autor

Aleksandar Hemon este autorul volumelor de proză scurtă The Question of Bruno (2...

vezi autor