TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Prietenii noștri imaginari HU-NAV-PRIENI-15-N-001
Vezi
galerie

Prietenii noștri imaginari

Id: #242079

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Volum inițiat și coordonat de Nadine Vlădescu
 

Descriere produs

„De ce oare ne gândim automat la copilărie când vine vorba de prieteni imaginari? Pentru că ne despărţim inevitabil, ca adulţi, de naivitate, de puritate, de frecventarea liberă a închipuirii? Chiar toţi? Până şi scriitorii? Textele adunate aici de Nadine Vlădescu dau un răspuns mozaicat, semnat de treisprezece autori. Plus unul pe care însă n-o să-l găsiţi în sumar: întâmplarea. Doar geniul ei jucăuş, inventiv şi reparator poate face un întreg, parcă preexistent, dintr-un simplu Cuprins. Ce veţi afla din această nouă carte scrisă la mai multe mâini? Că poţi să te întrebi şi la 91 de ani dacă nu cumva eşti cealaltă, «imaginara»; că un copil poate trăi câteva zile în lumea proprie, dar poate şi rămâne acolo pentru totdeauna; că unii părinţi chiar îi văd pe prietenii închipuiţi ai copilului lor; că poţi fi certat de dublul tău ideal şi multe altele. Dacă citiţi, o să recăpătaţi pentru o vreme încântătoarea oglindă fermecată în care lucrurile se vedeau nu aşa cum sunt, ci cum ar trebui să fie. Şi o să vă gândiţi, vrând-nevrând, că gustul acesta al ireparabilului, pe care ni-l dă viaţa, e totuşi înţelept şi subtil.”

Tania RADU


Autori în volum:  Ana Dragu, Dan C. Mihăilescu, Iulian Tănase, Ioana Bot, Șerban Foarță, Robert Șerban, Elena Vlădăreanu, Emil Brumaru, Marin Mălaicu-Hondrari, Antoaneta Ralian, Nadine Vlădescu, Florin Bican, Monica Pillat

extinde
 

Detalii produs

Coordonator: Nadine Vlădescu

Ilustrator: Angela Rotaru

Postfaţator: Augustin Cupşa

Data apariției: noiembrie 2015

ISBN: 978-973-50-5075-7

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 184

Limbă: Română

Dimensiuni: 16x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas

Teme: copilărie, creativitate, prietenie

 

Opinii editoriale

„De-a prietenii imaginari e o joacă foarte serioasă, ca literatura, ca scrisul. Și pentru că prietenii imaginari ai prietenilor mei imaginari sunt prietenii mei reali, vă urez bun venit în lumea acestei cărţi, vouă și tuturor prietenilor voștri, reali sau imaginari.”

Nadine VLĂDESCU