TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Republica Mondială a Literelor 978-606-710-230-7
Republica Mondială a Literelor
Vezi
galerie

Republica Mondială a Literelor

Titlu apărut în colecția Cărţi cardinale la Art

de Pascale Casanova

27 2 lei
-20% de la 34 lei
În stoc
  • Transport gratuit la comenzile de peste 120 de lei
  • Retur posibil: 365 zile
  • Data estimată de livrare: 23.09.2021
  • Ambalare gratuită a cadoului
Adaugă la wishlist

Descriere produs

Descoperă cartea Republica Mondială a Literelor de Pascale Casanova apărută la editura Art

Ambiţioasa lucrare a autoarei Pascale Casanova reprezintă primul model sistematic creat în vederea înţelegerii producţiei, circulaţiei şi evaluării operelor literare din întreaga lume. Departe de a fi înfăţişată ca un teritoriu magic al formelor literare pure, Republica Mondială a Literelor ni se dezvăluie ca un spaţiu inegal, dominat de rivalităţi, unde capitalul literar al unei ţări este singurul capabil să dea o legitimitate şi un avantaj incomensurabil în nesfârşita luptă pentru lărgirea zonelor de influenţă. Văzute din acest punct de vedere, amprentele lăsate de scriitori precum Kafka, Joyce, Beckett, Danilo Kiš, Faulkner, Ibsen, Ramuz sau Ngũgĩ wa Thiong'o capătă noi dimensiuni.

extinde

Detalii produs

Autor: Pascale Casanova

Traducător: Cristina Bîzu

Data apariției: februarie 2016

ISBN: 978-606-710-230-7

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 432

Dimensiuni: 14x20,5 cm

Editura: Art

Pagini: 432

Limba: Română

Hârtie: 80g/m

Recenzii

Dragoș-Andrei Preutescu Dragoș-Andrei Preutescu

,,Există și istorii alternative pentru a cunoaște oamenii și acțiunile lor, altele decât cele pe care le cunoaștem din școală sau din facultăți. O astfel de istorie este și cea a......“

citește mai mult

Opinii editoriale

„O carte strălucită... Departamentele literare sunt aproape mereu organizate în funcţie de limbă şi de ţară, dar cartea scrisă de Casanova ne oferă nenumărate motive să ne îndoim că această metodă înglobează felul în care literatura funcţionează de fapt.”

New Yorker

„Ca cercetător, Pascale Casanova s-a specializat în excepţii. Pe lângă o cunoaştere literară excepţională prin dimensiunea şi profunzimea ei, ea posedă o cunoaştere teoretică cu adevărat vastă, pe care o mânuieşte cu multă autoritate. În urmărirea acestui imens subiect – universul relaţiilor care constituie «Republica Mondială a Literelor» –, Casanova şi-a fixat o provocare intimidantă: aceea de a construi şi de a verifica în mod empiric un model teoric al «fabricii universalului».”

Pierre Bourdieu

Opinia cititorilor