TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Viața lui Freud. Paria (Vol. II) PO-IRS-VLFPVI-14-N-001
Viața lui Freud. Paria (Vol. II)
Vezi
galerie

Viața lui Freud. Paria (Vol. II)

de Irving Stone

Titlu apărut în colecția Biblioteca Polirom la Polirom

Id: #237261

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Viața lui Freud este o operă monumentală, care a necesitat șase ani de scris și cercetări neîntrerupte, precum și interviuri cu urmașii lui Sigmund Freud, construind un portret fascinant și nuanțat al părintelui psihanalizei de-a lungul evoluției sale, atât în viața intimă și de familie, cât și în lungii ani de cercetări chinuitoare ce au dus la descoperirile sale revoluționare.

Cartea își poartă cititorul prin Viena sfârșitului de secol XIX și începutului de secol XX, precum și prin mintea ingenioasă a lui Freud, urmarind îndeaproape complexa rețea de revelații care au dus la o înțelegere cu totul nouă a psihicului și civilizației umane. Astfel, conceptele sistemului freudian sunt explicate limpede, din interior, odată cu impactul pe care l-au avut asupra discipolilor și vieții medicale a vremii. Dincolo de imaginea supradimensionată a figurii rămase în istorie, este schițat portretul unui om excepțional, cu defectele și excesele sale, devorat mai presus de orice de pasiunea pentru spiritul uman.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Irving Stone

Traducător: Anca Irina Ionescu

Data apariției: septembrie 2014

Titlu original: The Passions of the Mind. Paria

ISBN: 978-973-46-3347-0

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 432

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

 

Opinii editoriale

„Ne plac iluziile, căci ne sting durerile și ne ajută să ne bucurăm. Câteodată însă ele se destramă în fața unei fărâme de realitate și atunci trebuie să acceptăm lumea reală.”

Sigmund Freud

„Odată cu publicarea prelegerii în Rundschau, împotriva lui Sigmund Freud s-a dezlănțuit un adevărat uragan. Numele îi era luat în răspăr, era numit dezaxat, maniac sexual, amator de pornografie, defăimător al calităților spirituale ale omului, indecent, nerușinat, libidinos, bestial, o rușine a profesiei sale, un Antihrist. Criticii lui, la fel ca prietenii, ii reproșau mai ales materialele referitoare la sexualitatea infantilă, adunate de la pacienții care se întorceau, unul după altul, în copilărie, trecând prin nenumărate straturi ale memoriei ca să ajungă la amintirile ascunse despre sexualitatea timpurie.”

Irving Stone
Irving Stone
Irving Stone
Autor

Irving Stone (1903-1989), pe numele adevărat Irving Tannenbaum, s-a născut în Sa...

vezi autor