TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Borges la 80 de ani. Conversații. Cărțile și noaptea 978-973-46-2887-2
Borges la 80 de ani. Conversații. Cărțile și noaptea
Vezi
galerie

Borges la 80 de ani. Conversații. Cărțile și noaptea

Titlu apărut în colecția Biblioteca Polirom, Seria de autor „Jorge Luis Borges” la Polirom

de Jorge Luis Borges

9 99 lei
Indisponibil
  • Transport gratuit la comenzile de peste 120 de lei
  • Ambalare gratuită a cadoului

Descriere produs

Descoperă cartea Borges la 80 de ani. Conversații. Cărțile și noaptea de Jorge Luis Borges apărută la editura Polirom

În conversație, Borges transcende și modifică așteptările noastre față de ideea de convorbire. În amplele dialoguri din volumul de față, considerațiile autorului sunt evocate grație întrebărilor subtile adresate, printre alții, de Willis Barnstone, Alastair Reid și Dick Cavett. Interacțiunea dintre Borges și intervievatorii săi oferă o lectură fascinantă, dezvăluindu-ni-l astfel pe unul dintre maeștrii conversației din secolul XX.

extinde

Detalii produs

Autor: Jorge Luis Borges

Traducător: Ariadna Ponta, Tudora Şandru-Mehedinţi

Data apariției: septembrie 2014

ISBN: 978-973-46-2887-2

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 312

Dimensiuni: 13x20 cm

Editura: Polirom

Pagini: 312

Limba: Română

Hârtie: 80g/m

Toate categoriile:
Carte non-ficțiune >> Biografii, memorialistică, publicistică și eseuri
Cuvinte cheie:
eseu, conversații, dialog

Opinii editoriale

"Mi-e imposibil să-mi amintesc cuvintele din atâtea ore petrecute în avioane, în mașini, pe străzi, în restaurante și în saloane, dar, fie și în stilul acesta un pic mai formal, cel puțin incredibila lui candoare, mirarea și inteligența lui uluitoare s-au păstrat pentru noi toți. N-am mai cunoscut pe nimeni a cărui conversație să demonstreze asemenea calități socratice, profunzimea și hazul meditațiilor și ale replicilor. Ce norocoși suntem să-i fi putut înregistra gândurile, orele de conversații pe care le-a dăruit altora de-a lungul vieții, parte a mult prețuitei lui arte a prieteniei.”

Willis Barnstone

"In Cărțile și noaptea, exegeza dantescă se împletește permanent cu proiecția borgesiana a ideilor predilecte și a preocupărilor obsedante (…): firul necontenit depănat al celor O mie și una de nopți, budismul, poezia, cabala, orbirea, mereu cu accente noi, cu noi mărturisiri biografice sau cu mărturisiri de credință, același și totuși altul, ori altul și totuși același, precum necontenit schimbatorul Heraclit. Îl recunoaștem cu bucurie în câteva accente esențiale: visul ca activitate estetică, Buddha care face minuni «din delicatețe» pentru a nu aduce nimănui vreun afront, frumusețea ca senzație fizică, poezia aflată la întâlnirea cititorului cu cartea, mai curând în rugăciuni decât în bibliografii, cabala ca metaforă a gândirii. În sfârșit, spre final, o mărturisire directă: ca profesor de literatură engleză, s-a ferit să încarce memoria studenților cu nume și date și a încercat, în schimb, să-i învețe să îndrăgească literatura. Pentru că literatura nu este în fond altceva decât un act de iubire.”

Andrei Ionescu
Jorge Luis Borges
Jorge Luis Borges
autor

Jorge Luis Borges (1899-1986), unul dintre cei mai importanti scriitori ai...

vezi autor
Tudora Şandru-Mehedinţi
Tudora Şandru-Mehedinţi
traducător

Tudora Şandru Mehedinţi (7 februarie 1942, Bucureşti) este o...

vezi autor

Opinia cititorilor