TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Madame Claude. O lume secretă a plăcerii, privilegiilor și puterii CO-WIS-MCOLSA-21-N-001
Vezi
galerie

Madame Claude. O lume secretă a plăcerii, privilegiilor și puterii

de William Stadiem

Titlu apărut în colecția Corint Istorie la Corint

Id: #323455

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

După al Doilea Război Mondial, cea cunoscută drept Madame Claude a condus, la Paris, în apropiere de Champs-Élysées, una dintre casele de toleranță cele mai exclusiviste de la acea vreme, ajungând să aibă la un moment dat o rețea alcătuită din peste 500 de femei și câțiva bărbați, precum și o agendă care, susținea ea, cuprindea nume celebre precum cel al președintelui SUA, John F. Kennedy, cel al șahului Iranului și cel al patronului concernului Fiat, Giovanni Agnelli. În anii 1960, era cea mai bogată și cea mai celebră femeie realizată prin forțe proprii din Europa – o adevărată legendă de talia lui Coco Chanel.

Fernande Grudet, viitoarea Madame Claude, s-a născut într-o familie evreiască săracă din orașul Angers și, potrivit propriilor spuse, a dus o viață extrem de aventuroasă – a luptat în Rezistența franceză, a supraviețuit internării într-un lagăr nazist de concentrare, s-a iubit cu membri ai Mafiei corsicane și a făcut trotuarul înainte de a deschide un bordel pentru cei bogați și faimoși. Apelând în mod inedit la tehnologia telefonului, a creat conceptul de call-girl. Madame Claude nu a vândut însă pur și simplu sex, ci a fost o adevărată pețitoare a elitei puterii.

Pornind de la discuțiile purtate chiar cu protagonista acestei cărți și de la interviurile luate celor care au ajutat-o să-și construiască imperiul, biograful și specialistul în istorie socială William Stadiem destramă vălul care ascundea secretele lui Claude, pătrunzând în lumea interzisă a plăcerii și a privilegiilor.

Nota autorului: "Aceasta este o poveste adevărată, dar unele nume şi amănunte au fost schimbate."

Prin intermediul codului QR de pe coperta a patra, se poate viziona o scurtă prezentare a vieții lui Madame Claude, prilejuită de ştirea decesului acesteia în decembrie 2015. Știrea este preluată de pe postul de televiziune i24news.

extinde
 

Detalii produs

Autor: William Stadiem

Traducător: Claudia Roxana Olteanu

Prefaţator: Stelian Tănase

Data apariției: 2021

ISBN: 9786069507834

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 362

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Corint

 

Opinii editoriale

„Fascinanta istorisire a lui Stadiem este cât se poate de voluptuoasă, dar și plină de surprize plăcute.”

Vogue

„O revelatoare biografie a «elegantei regine franceze a sexului»… Este interesant de văzut ce diavol zăcea în unii dintre eroii lumii noastre politice și culturale.” 

Kirkus Reviews
William Stadiem
William Stadiem
Autor

William Stadiem s-a născut în Kinston, statul american Carolina de Nord. A absol...

vezi autor
Stelian Tănase
Stelian Tănase
Prefaţator

Stelian Tănase, scriitor, politolog, istoric şi publicist, a absolvit Facultatea...

vezi autor