TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Mihai I, ultimul rege al românilor 978-973-506-880-6
Vezi
galerie

Mihai I, ultimul rege al românilor

de Tatiana Niculescu

Titlu apărut în colecția Istorie. Humanitas la Humanitas

Id: #313666

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Cel mai tânăr rege al României urcă pe tron într-o vreme în care țărilor din răsăritul Europei li se rezervă „rolul de cobai într-un experiment de un cinism care întrece închipuirea omenească”, cum va spune chiar el. În zilele noastre, mărturia lui despre abdicare e pusă la îndoială de unii, preferându-i-se documente anonime ale regimului comunist instalat la putere prin fraudă, minciună și manipulare.

 

Este Mihai I un învins? Dacă împlinirea unui destin se măsoară în succese aclamate public și compromisuri de anvergură, atunci acest rege nu e un model de urmat. Dar, dacă statornicia, răbdarea și modestia definesc viața adevărată, atunci ultimul rege al românilor rămâne pentru generațiile viitoare un reper de înțelepciune într-o lume răscolită de fantasmele puterii.

 

„La ora 9, sună telefonul din birou. Mihai e anunțat să se prezinte în sala tronului, pentru depunerea jurământului. Vocea care-i vorbește i se adresează cu «Majestate». Buimac, are sentimentul că retrăiește o dimineață din copilărie când bona îi spune că e rege, iar el o întreabă dacă, în cazul ăsta, mai are voie să se joace. E un coșmar? E realitate? E copil? A crescut? Iar e rege? Iar e singur? Durează mult? Se îmbracă în grabă încercând să-și ascundă emoțiile și să-și compună, ca de atâtea ori până atunci, în situațiile dificile, o față impenetrabilă. Collect yourself, i-ar șopti Sitta dacă ar fi cu el.”


Fotografia de pe copertă: Regele Mihai în castelul de la Sinaia, 1 aprilie 1946

extinde
 

Detalii produs

Autor: Tatiana Niculescu

Data apariției: iunie 2020

ISBN: 978-973-506-880-6

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 272

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas

Teme: comunism, Monarhie

 

Din blogul Cartepedia

Dragoș-Andrei Preutescu Dragoș-Andrei Preutescu

,,Câteodată, istoria și viața unui singur om sunt de ajuns pentru a înțelege timpurile tulburi pe care o națiune le-a trăit. Cu același stil de bun povestitor, Tatiana Niculescu reușește să asambleze im......“

citește mai mult
Tatiana Niculescu
Tatiana Niculescu
Autor

Tatiana Niculescu este scriitoare, autoare a romanelor Spovedanie la Tanacu, Car...

vezi autor