TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Cultura japoneză HU-PAV-CULTUJ-17-N-001
Vezi
galerie

Cultura japoneză

de Paul Varley

Titlu apărut în colecția Istorie. Humanitas la Humanitas

Id: #249871

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Cartea lui Paul Varley este considerată una dintre cele mai coerente și mai bine scrise introduceri în istoria și cultură japoneză. Concisă, explicită, alertă, este un volum de referință în orice bibliografie privind Japonia.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Paul Varley

Traducător: Ruxandra Marginean Kohno

Data apariției: august 2017

ISBN: 978-973-505-665-0

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 460

Limbă: Română

Dimensiuni: 15x22 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas

Teme: societate, Cultură

 

Opinii editoriale

„Cultura japoneză trece în revistă cei peste două mii de ani de istorie neîntreruptă a unuia dintre cele mai cultivate popoare, punând în lumină deopotrivă personalitățile, religiile, genurile și stilurile de arte vizuale, formele de expresie literară, insolitul creației teatrale, particularitățile culturale (ceremonia ceaiului, de pildă) ori ponderea și semnificația influențelor exercitate de-a lungul vremii de China, apoi de Occident.”

Booklist

„Citatele ample din clasicii literaturii nipone și ilustrațiile numeroase care însoțesc textul fac din cartea lui Paul Varley o excelentă expunere a evenimentelor majore ale civilizației japoneze.”

Bulletin of the School of Oriental and African Studies

„Preferința latență a japonezilor pentru frumusețea perisabilă se explică prin sensibilitatea lor pronunțată față de trecerea timpului. „Tirania timpului” a fost într-adevăr o temă omniprezentă în literatură și artă. Faptul că japonezii au fost în măsură să utilizeze această temă pentru a-și găsi împlinirea înclinației lor, dincolo de universul frumuseții convenționale, în lucrurile care, sub semnul ofilirii și al degradării, sunt literalmente devastate de timp, reprezintă un prinos adus geniului estetic și artistic japonez.”

Paul Varley
Paul Varley
Paul Varley
Autor

HERBERT PAUL VARLEY (1931–2015), profesor emerit de istorie japoneză al...

vezi autor